Öğretmene Karşı Şikâyetler

Soru: Belli bir aşamada, sevilen öğretmeniniz artık o kadar sevilmiyor gibi gelir, bu niye olur? Dahası, sizi manipüle ediyor ve eleştirmek istediğiniz şeyleri tekrar tekrar söylüyor gibi gelir.

Cevap: Bu doğaldır. Öğrenci, öğretmenle ilgili şikâyet ve eleştiriler olmadan ilerlemez. İlerleme iki tarafta gerçekleşir: sol ve sağ, bir tarafta eleştiriniz var, diğer tarafta güçlü gerekçeler.

Bu nedenle eğer öğretmene karşı eleştirel bir tutum, içinizde ortaya çıkarsa bu şimdi, sizin ve diğerlerinin görüşlerine rağmen ve reddedilmeye ve hatta aniden ortaya çıkabilecek olan öğretmene karşı nefrete rağmen,  diğer taraftan eklemeniz gerektiği anlamına gelir. Bunun üstüne, ona tutunmaya devam edeceğiniz koşula, mantık ötesi inançla yükselmeniz gerekir

Bu, öğrenci tarafından muazzam bir çaba gerektirir. Ve eğer zaten bunun içinde iseniz, tebrikler. Bu çalışma, manevi dünyaya, ilk manevi edinimde girdiğiniz zaman bile bitmez – daha yüksek derecelerde bile devam eder.

Birdenbire gruptaki dostlarınız tarafından reddedildiğinizi hissettiğiniz ölçüde, onlara karşı tamamen mantıksız bir nefretin sizde ortaya çıktığını fark edersiniz, aynı mantıksız nefret, sadece eleştirel tutum değil, öğretmene karşı içinizde ortaya çıkacaktır. Bunun üstesinden mantık ötesi inanç ile gelmeniz gerekecek.

Complaints Against A Teacher

 

Ne yazık ki, bu ögeye yorum yapma özelliği kapatılmış.

"Kabala ve Hayatın Anlamı" Yorumlar RSS Feed