Öğrencilere Karşı Şefkat

Soru: Bir Kabala öğretmeni,  insanlar için veya öğrencileri için bir şefkat hissi duyar mı?

Cevap: Bir Kabala öğretmeni, bir insanın doğasında olan tüm duyguları, en az 620 kat büyütülmüş olarak deneyimler. Bu muazzam hislere katlanmak için uygun araçlara sahiptir. Küçük bir derecede bile her hissi, sıradan bir insandan 620 kat daha güçlü bir şekilde yaşar.

Soru: Öğrencilere karşı şefkat nedir?

Cevap: Öğretmen, bir öğrencinin maneviyatta nasıl bir şeyler yapmak istediğini, ancak başarısız olup ve düştüğünü ve sonra tekrar yükselmeye çalıştığını ve tekrar düştüğünü gördüğünde, bu öğretmende şefkate neden olur çünkü öğrenciye yardım edemez. Sabırla beklemelidir. Elbette, öğrenciye kendince yardım eder, fakat öğrencinin bu yardımı hissettiği seviyede değil.

Bunu kendi tecrübelerime göre çok iyi anladım. Çok kötü koşullar içindeydim. Öğretmenim bana yakınlık gösterdi ama hiçbir şekilde yardım etmedi.

Ancak yıllar sonra, onun önünde acı çekip çekmememe bakmaksızın, tamamen farklı bir şekilde bana yardım ettiğini anladım.

Gerçek şu ki, acı çekmek genel sistemde hissedilir ve o sadece sizin değildir; Yaradan’ın ifşası ile ilgili bütün sisteminin çektiği acıdır. Bu genel acı, öğretmenin hissettiği şeydir. Birey, oraya dahil değildir.

Sadece onluya dahil olmanızın, maneviyatta hissedildiğini anlayın. Bu nedenle, sadece tek başına oturmak ve acı çekmek yardımcı olmaz. Zaman kaybı üzücüdür. Hızlı bir şekilde birleşin ve arzularınızı bağlayın.

Compassion For Students

 

Ne yazık ki, bu ögeye yorum yapma özelliği kapatılmış.

"Kabala ve Hayatın Anlamı" Yorumlar RSS Feed