Kabala İpuçları – 11/4/18

Soru: Sisteme dönmek ile ondan bir cevap alma arasında bir zaman aralığı var mı, yoksa bir Kabalist derhal bir cevap alır mı?

Cevap: Cevabı hemen alırsınız. Asıl soru, cevabı anlayıp anlamadığınızdır.

Soru: Kendinizi ikna etmenin ve anlamanın aynı şey olduğunu söyleyebilir misiniz?

Cevap: Kendinizi ikna etmek yeterli değildir, anlamak, büyük bir sorundur. Ancak bunlar, Yaradan’a, üst sisteme yaklaşımınızın tüm bölümleridir. En üst yönetim sistemine Yaradan denir.

Soru: Doğru talebim, dünyaya yansır mı ve ardından dünyanın ıslah olduğunu görür müyüm?

Cevap: Islah olmaya başladığınız aynı derecede, dünyayı ıslah olmuş olarak görmeye başlayacaksınız.

Soru: Yaradan’a bir taleple grubun merkezine dönmek ve ardından grubun talebimi yukarı taşıması ile benim doğrudan Yaradan’a dönmem arasındaki fark nedir?

Cevap: Eğer sizin talebiniz ve grubun her bir üyesinin talebi ve onların hepsi birlikte uyumlu ise, o zaman müşterek talep Yaradan ile olan ilişkinizi doğrudan etkiler.

Soru: Kişi iyi koşullardayken, Yaradan’a benzer olmayı istemeyi nasıl unutmaz?

Cevap: Bunu yapmak için, size bu konuyu hatırlatacak bir gruba sahip olmalısınız ve siz de onlara hatırlatacaksınız. O zaman, iyi durumlarda, Yaradan’a dönmeyi hatırlayacaksınız. Ancak, kötü durumlarda, hatırlatmaya gerek yoktur; çünkü o zaman egonuz sizi buna zorlayacaktır.

Soru:  Diğer insanlar, Yaradan’ın neden onları duymadığını anlayamazken neden hala Kabala bilgeliği ve bir istekle Yaradan’a dönüp sonuç alabilmek için nasıl doğru talepte bulunma konusunda genel bir bilgiye sahip olmayan insanlar var?

Cevap: Bu tamamen yanlıştır. Bırakın sorsunlar/istesinler. Kabala Bilgeliği’nin önerdiği gibi, bırakın konuşsunlar ve sonra biz konuşmalıyız.

Soru: Başkaları üzerindeki hayali kontrol,  kendini kontrol etmek gibi bir şey midir? Kendini kontrol ederek, başkalarına yardım etmek mümkün müdür?

Cevap: Bu temel olarak doğrudur.

Soru: İlk önce Yaradan’a talep etme arzusu uyandırılmalı mı yoksa kişi istemese bile her tür koşulda talep etmeli midir?

Cevap: İstemeseniz bile, yine de talep etmelisiniz. Bu, içinizde Yaradan ile doğru bağı yavaş yavaş uyandıracaktır. İstediğiniz herhangi bir durumda, dilediğiniz şekilde başlayabilirsiniz; ancak cevap alacağınız, gerçek ve etkili bir talep, grubun içinden geçmelidir.

Soru: Yaradan bizi yalnızca, grubumuzun üyelerinin sorunları hakkında dua edersek mi duyar?

Cevap: Siz ihsan etme, diğerlerini sevme, Yaradan gibi olma niteliğini edinmeyi talep ediyorsunuz; bu nedenle O, bunu duyacaktır.

Soru: Herkes, ruhun köküne göre bile farklıysa, Yaradan’a nasıl eşit olabilir?

Cevap: Tamamen kapalı integral (bütünleyici) bir sistemde, küçük veya büyük yoktur, yakın veya uzak yoktur, herkes kesinlikle aynıdır.

Blitz Of Kabbalah Tips – 11/4/18

 

Ne yazık ki, bu ögeye yorum yapma özelliği kapatılmış.

"Kabala ve Hayatın Anlamı" Yorumlar RSS Feed