İnsanlar Neden Kabala Çalışmaya Başlar?

Soru: İnsanlar Kabala Bilimi’ne geldiğinde, uzmanlaşma/tam öğrenme sürecinin çok uzun zaman, çok yıllar alacağından korkuyorlar. Bu giderek daha az zaman alacak mı? Belki bir süre sonra, insanlar geçtiğimiz tüm bu koşullardan daha çabuk geçecekler mi?

Cevap: Bir diploma aldığınızı ve duvara astığınızı varsayalım. Sonra ne yapacaksınız?

Not: Muhtemelen insanlar sonsuza kadar yaşarlar.

Benim Yorumum: Yani hızlı bir şekilde sonsuz hayata girmek mi istersiniz? Ama sonsuz yaşam, ihsan etme ve sevgi niteliğini, sadece başkalarını düşünmeyi arzu ettiğiniz anlamına gelir.

Kabala çalışmaya gelen kişi, yeni bir koşulun, yaşama yeni bir bakış açısının, yeni bir insanlığın, insanlar arasında yeni bir etkileşim sisteminin şimdi kendisine açılmış olduğunu anlar. Sonuç olarak bu, sadece geldi, biraz çalıştı diye, kendisine bir yayından belirlenmiş, bir kağıt parçası verilip ve onu duvara asabileceği bir şey değildir.

Kendisini değiştirmeye, üst dünyaya girmeye, onun içinde var olmaya gelir. Bu, Kabala ile olan geçici ilişkinizden çok daha fazlasıdır.

Kabala Bilimi, kişiyi evrenin bir sonraki seviyesine yükseltmekle ilgilenir ve kişi, tüm yöneten güçlerin nereden indiğini ve kendisinin neyle uğraştığını anlamaya başlar.

Why Do People Start Studying Kabbalah?

 

Ne yazık ki, bu ögeye yorum yapma özelliği kapatılmış.

"Kabala ve Hayatın Anlamı" Yorumlar RSS Feed