Her Şey Ruhun Köküne Bağlıdır

Soru: Her yerde ve her zaman “Ben” imi ayırım. Diğer insanlardan soyutlanma hissi, onlarla bağ kurmamı engellemekte. Onları uzaklaştırmaktayım. Ne yapmalıyım?

Cevap: Seni tamamen anlıyorum. Ama bir tek sen değilsin. Neredeyse herkeste böyledir.

Diğer insanlarla kolayca iletişim kuran insanlar vardır. Diğerleri içinse bu zordur ve diğer insanları hiç hissetmezler. Etraflarında insanlar değil, bitkiler varmış gibi kendi başlarına yaşarlar. Yaradan bizi böyle yarattı.

Bu nedenle, kendinizi başkalarıyla karşılaştırmamalısınız ve kırılmamalısınız. Bu ruhunuzun köküne bağlıdır. Kabalistik olarak gelişerek, her şeyin bu kökten ortaya çıktığını keşfedeceksiniz. Ruh, içinizdeki her şeyi tamamen belirleyen kendi Reşimo’suna (manevi gen) sahiptir.

Her birimiz, kendine özgü, diğerlerine hiç benzemeyen, manevi bir gene sahibiz. Bu bizim genel sistemdeki, ortak ruhtaki yerimizdir. Bu sadece benim, sadece senin, sadece onun ve diğerlerinindir.

Bu yer, tüm özelliklerimizi belirler: fiziksel, biyolojik, genetik, manevi, hangisi olursa olsun. Aynı yer kaderimizi de belirler.

Manevi genimizi, onun yerini ve ortak ruhtaki koordinatlarını bilseydik, bizimle ilgili olan her şeyi hesaplayabilirdik. O zaman, ya bizde ya da yaşamımızda, olmuş, olan ya da olacak olan şeylerde, anlaşılmaz bir şey olmazdı.

Ancak, bu şimdilik bizim için kapalıdır. Bu ifşa, manevi gelişiminizde sizi engellemeyeceği, ancak yalnızca yardım edeceği zaman, her şeyi edineceksiniz.

Everything Depends On The Root Of The Soul

 

Ne yazık ki, bu ögeye yorum yapma özelliği kapatılmış.

"Kabala ve Hayatın Anlamı" Yorumlar RSS Feed