Hemfikir Olan İnsanların Grubunda

Soru: Aşırı güçlü olumsuz duygular beni boğduğunda ne yapmalıyım? Bu tür şeyler grupta tartışılamaz, ancak onları kendime de saklayamam, aksi halde derin bir depresyon başlar. Bunu kiminle konuşabilirim? Gerçeği söylemek gerekirse, henüz bir grupta değilim ve online ilk sömestr eğitimi görüyorum.

Cevap: Eğer bir grupta değilseniz, böyle şeyleri kiminle konuşabilirsiniz? Hiç kimseyle. Bu konuda kimseyle konuşmanızı tavsiye etmem çünkü kimse sizi anlayamayacaktır.

Sabit bir grupta olmanız gerekir ve o zaman bunu sizinle çalışan, aynı problemlerle uğraşan ve sizinle aynı soruları olan dostlarınızla konuşabileceksiniz. Aksi takdirde işe yaramayacaktır.

Hali hazırda bir grubunuz ve öğretmeniniz varsa, o zaman sorular sorabilir ve oradaki bazı konuları konuşabilirsiniz. Konuşmaya alışmanız için öğretmen sizi zaman zaman çemberlere yerleştirmelidir.

Soru: Kişi depresyondayken duygularını paylaşmalı mıdır?

Cevap: Evet, hissettiğiniz şeyi paylaşabilirsiniz. Bunda yanlış bir şey yoktur. Hepimiz aynı koşullardan geçiyoruz. Yani, özellikle yeni bir şey söylemeyeceksiniz. Kişisel, içsel sırlarınızdan biri olmayacak.

Ancak bunun hakkında sadece grupta, sadece çalıştığınız kişilerle konuşabilirsiniz, grup dışında – akrabalarınızla, işte veya evde değil.

Soru: İçsel koşullarınızı birbiriyle paylaşmanın ve diğer yeni öğrencilerle hissiyatların fırtınasını/kargaşasını konuşma yasağının sınırı nerededir?

Cevap: Bunu size söyleyemem, çünkü hala hangi seviyelerden bahsettiğimizi anlamıyorsunuz. Grup çalışmasını anlatan, Rabaş’ın ilk 20 ila 30 makalesini okumanız gerektiğine inanıyorum.

Manevi gelişiminizin, manevi yaşamınızın koşullarını grup içinde kendi aranızda konuşmak mümkündür. Ama sadece grupta.

In A Group Of Like-Minded People

 

Ne yazık ki, bu ögeye yorum yapma özelliği kapatılmış.

"Kabala ve Hayatın Anlamı" Yorumlar RSS Feed