Doğanın Bütün Güçlerinin Kaynağı

Soru: Yaradan kimdir?

Cevap: Yaradan, dünyanın diğer tüm güçlerini kendi içinde barındıran üst güçtür.

Soru: Orijinal kaynaklarda yazılmıştır ki: “O’nu edinmeden, Yaradan’ı anlamak mümkün değildir.” Bu doğru mudur?

Cevap: Evet, çünkü anladığımız her şeyi duyulardan öğreniriz – dokunmak, hissetmek için her şeyi ağzına sokan bir çocuk gibi. Bu nedenle  tatmak, en önemli alıcı, en önemli duyu organıdır. Aynı şekilde görme, duyma, koku alma, dokunma ve tat almayı içeren beş duyumuzda her şeyi deneyimlemeliyiz.

Onlarda bir şey hissettiğimizde, hepsi kusursuz bir sistemde toplanır ve tüm becerilerimiz ondan kaynaklanır. Bundan başka, duyularımızı dürbünler, mikroskoplar, teleskoplar vb. doğal duyu organlarımızın kapsamını genişleten araçlarla tamamlarız.

Ancak, evrende duyularımızın algılamadığı güçler vardır. Kabala bilimi, aynı beş duyuyu içeren ancak farklı bir düzeyde ek bir duyu organı geliştirmemizi sağlar.

Onların doğalarını keşfederek, “Yaradan” olarak adlandırılan ortak kaynaklarını ifşa eder ve bizi nasıl etkilediklerini, içinde bulunduğumuz tüm koşulları, güçleri ve şartları nasıl belirlediklerini öğrenmeye başlarız. Ardından, hâlihazırda hayatımızı belirleyen güç sistemini çalışırız.

Böylece, zaten ne olduğunu, ne olacağını, neden olduğunu ve neden olacağını, gelecekte bir şeyi değiştirip değiştiremeyeceğimizi vb. bildiğimiz zaman, kişinin bilinçli var oluşu başlar. Yani hayat sadece bilinçli değil, aynı zamanda yönetilebilir hale gelir. Bu, Kabala biliminin konusu ve amacıdır.

The Source Of All The Forces Of Nature

 

Ne yazık ki, bu ögeye yorum yapma özelliği kapatılmış.

"Kabala ve Hayatın Anlamı" Yorumlar RSS Feed