Denge İçin Çabalamak

Soru: Eğer ben tam bir egoizm isem, nede üst güce benzer olabilirim?

Cevap: Üst güce benzer olmak ancak iki güç olan egoizm ve özgecilik arasında bir denge kurmaya çalışırsanız mümkün olur. İçinizde doğal olarak ortaya çıkan güç sizin egoizminizdir ve bu size, sizsiniz gibi gelir.  Ama siz değilsiniz, bu aynı zamanda Yaradan.

Siz, egoistik gücün  ara vermeden devamlı bir şekilde doğumdan ölüme karıştığı, biraz donmuş  jöle gibi, kesinlikle nötr bir şeysin ve bu kişiye,kendisiymiş gibi gelir.

Ancak, ona bu olumsuz kuvveti, Yaradan’dan bağımsız olarak istemesi gereken olumlu bir güçle dengeleme fırsatı verilir. Bu, tam olarak onun nasıl Yaradan’a yakınlaştığı ve O’nunla birleştiğidir. Yaradan’dan kendisine olumlu güçle dengede olmasını öğretmesini talep eder, böylece iki karşıt güç belirir ve orta çizgi adı verilen denge, onların arasında ortaya çıkar.

Sağ (özgecil) ve sol (egoist) çizgiler arasındaki dengede ortaya çıkan bu orta çizgiye Adem (insan) denir, çünkü tam olarak bunun içinde, kişi  Yaradan’a benzer hale gelir.

Hem egoizm hem de özgecilikle ilgili iyi bir kontrole sahip olma vasıtasıyla, kişi onlarla doğru bir şekilde etkileşime girebilir, sürekli yukarı ve aşağı dengeleme yapabilir ve bu dengede yükselebilir. Önemli olan dengeyi sağlamayı/korumayı öğreniyor olmasıdır. Bu bizim çalışmamızdır.

Strive For Balance

 

Ne yazık ki, bu ögeye yorum yapma özelliği kapatılmış.

"Kabala ve Hayatın Anlamı" Yorumlar RSS Feed