Kabala İpuçları – 8/19/18

Soru: Eğer koşulların sayısı zamanı gösteriyorsa, o zaman düştüğümde, bu zaman içinde geriye doğru gitmekle aynı mıdır ve yükseldiğimde bu ileriye doğru gitmek midir?

Cevap: Mutlaka böyle değildir. İleriye doğru hareketi hızlandırma adına bir iniş vardır. Hareketin yönünü veya nicel değerini değil, sadece kalitesini doğru değerlendirmemiz gerekmektedir.

Soru: Manevi madde enerji midir ve fiziksel dünyanın güçleri, maneviyata paralel farklı bir katmanda mıdır?

Cevap: Fiziksel kuvvetler egoistik kuvvetlerdir; bu nedenle, manevi dünyada bulunmazlar. Dünyamız var olmadığı için, manevi güçlere paralel olduklarını söylemek bile imkânsızdır. Dünyamıza hayali bir dünya, hayal ettiğimiz bir dünya denir.

Soru: Ara dünyalar var mıdır, yoksa sadece manevi bir dünya ve maddi bir dünya mı vardır?

Cevap: Ara dünyalar yoktur. Fakat manevi dünya beş seviyeden oluşur: Asiya, Yetzira, Beriya, Atzilut ve Adam Kadmon ve 125 seviyenin hepsinden geçmemiz gereken Olam Ein Sof (sonsuzluk dünyası). Bu dünyalar, ögeler, parçalar ve elementler arasındaki bağlantının kalitesinde farklılık gösterir.

Soru: Kaderim Yaradan tarafından yaratıldıysa, neden ihsan etmeliyim ve onu değiştirmeliyim?

Cevap: Yaradan sizi yarattı, öyle ki kendinizi değiştirmelisiniz! Bunu yapmaya mecbur edildiniz.

Soru: Fiziksel dünyada acı ve ıstırap hissettiğimiz zaman, bu Yaradan’ın bizi bu vasıtasıyla eğittiği anlamına mı gelir? Bu kendimizi ıslah etmek istemediğimizde mi olur?

Cevap: Doğru! Kendimizi eğitmek ve ıslah etmek istemediğimiz zaman acı hissederiz!

Soru: Tüm yakıtı saf olmayan dünyaların sisteminden almaktaysam, beni egoist krallığın kontrolünün dışına, manevi dünyaya ne götürebilir?

Cevap: Aynı manevi güçler, bizi manevi seviyenin dışına atabilir, böylece koşulumuzu daha iyi anlayabiliriz.

Soru: O zaten maneviyatın içindeyse ve ben hala maddesellikteysem, Kabalistik bir öğretmen gibi olmak ne anlama gelmektedir?

Cevap: Senden ne istediğini anlayarak ona yardım etmektir. Bu dünyada, öğretmene sahip olan bir kişinin ana işi budur. Bu, başka eylemler yapmaktan ve eğitimler almaktan daha iyidir.

Soru: Manevi ilerlemeyi nasıl isterim?

Cevap: Bir gruba entegre olun. Kişi ancak bir gruba dahil olursa ve onunla birlikte ilerlerse, ciddi şekilde ilerleyebilir. Dostları olmadan, ileriye doğru hareket edecek güce sahip olmayacaktır.

Soru: Ruh, bedenin ölümünden sonra manevi dünyadayken, önceki yaşamlarını hatırlar mı ve bu onun ıslahını etkileyebilir mi?

Cevap: Hayvansal bedenindeki hayatı boyunca onu ıslahlar yapmaktan alıkoyan şey nedir? Ruhun koşuluyla ilgili olarak hiçbir sınırı yoktur. Hayvansal bedeninin bozulması (çürümesi) sonucu hiçbir şey değişmez.

Blitz Of Kabbalah Tips – 8/19/18

Ne yazık ki, bu ögeye yorum yapma özelliği kapatılmış.

"Kabala ve Hayatın Anlamı" Yorumlar RSS Feed

Önceki yazı: