Her Şey Işığın Etkisi Altında Değişir

Rabaş, “Dostların Önemine Dair”: Fakat kişi, kendi erdemlerinin ve niteliklerinin dostununkinden daha yüce ve daha iyi olduğunu görebiliyorsa, dostunu nasıl kendisinden daha yüce olarak düşünebilir?

Bu doğrudur. Egoizm her zaman bize tuzak kurar. Fakat Işığın etkisi altında her şey değişir.

Biz sadece egoist varlıklarız. İçimde yüzde yüz egoizm dışında hiçbir şey yoktur. Işık’ın beni etkilediği ölçüde, içimdeki egoizm biraz zayıflar ve diğerlerinin benim üstümde olduğunu hissetmeye başlarım.

Daha önce gördüğüm ve şimdi farklı olan şeyin yalnızca beni etkileyen Işığın yoğunluğuna bağlı olduğunu anlamaya başlarım. Ve orada gerçek yoktur.

Bu nedenle, Yaradan’a daha yakın olmak ve O’na benzer olmak istiyorsam, o zaman Işığın benim üzerimde mümkün olduğunca çok etki etmesini isterim. Aynı zamanda, hiçbir şey anlamayan en düşük ve en yavaş insan gibi görüneceğimi bilirim. Ama umurumda değildir; Aksine, bu beni memnun eder, çünkü içimde egoizm dışında hiçbir şeyin olmadığı gerçeğini ifşa ederim.

Bu nedenle, Işığın ilk eylemi, içimdeki her şeyin egoizmden konuştuğu hissiyatıdır. Ve ikincisi, egoizm yerine Işığın niteliğinin içimde şekillenmeye başlamasıdır.

Everything Changes Under The Influence Of The Light

Ne yazık ki, bu ögeye yorum yapma özelliği kapatılmış.

"Kabala ve Hayatın Anlamı" Yorumlar RSS Feed