Orta Çizgiyi Aramak

Rabaş, ‘‘Toplantının Gündemi-2’’, Makale No.17, 1986: … Sonra, “Şimdi dostların toplantısının birinci aşamasını bitirdik, bundan sonra ikinci aşama başlar” demelidirler. Sonra herkes dost sevgisini edinebilmesi için yapabileceği eylemlerle ilgili düşüncesini bildirir; topluluktaki bir dost için kalbinde sevgi edinmek için her kişi ne yapabilir?

Ve bir kez ikinci aşama tamamlanınca – topluluk adına ne yapılabilir konusunda tavsiyeler – üçüncü aşama başlar. Bu, ne yapılması gerektiğine dair dostların kararlarını yerine getirmek ile ilgilidir.

Hedefe bağlı olduğum ölçüde, bu hedefe ulaşmak için araçlara da bağlı kalmalıyım. Dost sevgisi, hedefime, Yaradan sevgisine olan arzumdan daha az olamaz. En azından aynı olmalıdır.

Not: Rabaş, ikinci aşamada, aramızda bir çeşit düşmanlığın ortaya çıkması gerektiği gerçeği konusunda hiçbir şey yazmamakta.

Benim Yorumum: Olumsuz duyguların, niteliklerin veya eylemlerin geliştirilmesinden asla bahsetmeyiz. Sadece olumlu şeylerden bahsediyoruz. Olumsuz her zaman, sadece olumlu olanı güçlendirmemiz için ortaya çıkar.

Soru: Yine de, kişi Yaradan’a, ancak sevgi ve nefret noktası arasında ulaşabilir. Yaradan bu iki nokta arasında ortada mıdır?

Cevap: Yaradan, onların aralarındaki doğru birleşimdedir.

Soru: İkinci nokta yok mudur?

Cevap: Elbette yoktur. Orta çizgiyi aramamız gerekmektedir çünkü bizler ona sahip değiliz ve o doğada da mevcut değildir. Sürekli gözden kaybolduğundan, onu tekrar tekrar aramamız ve bulmamız gerekir.

Look For The Middle Line

Ne yazık ki, bu ögeye yorum yapma özelliği kapatılmış.

"Kabala ve Hayatın Anlamı" Yorumlar RSS Feed