Dünyayı Yaradan’ın Tezahürü Olarak Algılamak

Soru: Manevi ve maddi olaylar önceden düzenlenip, yaşamın önceden yönetilmiş bir senaryosu olarak mı ortaya çıkar?

Cevap: Elbette. Bu şekilde ortaya çıkarlar. Onları gerçekleştiren biz miyiz? Dünya bize yeni formlarında görünür ve onları anlamayı, onları edinmeyi, kendimizi onlarla ilişkilendirmeyi ve böyle bir ilerleme göstermeyi öğrenmek zorundayız.

Her an size dünyanın belli bir resmi sunulur, ona uyum sağlamanız, onu anlamanız, onunla bağ kurmanız ve onu daha iyi hale getirmeye çalışmanız gerekir. Etrafınızı saran dünyayı anlama şekliniz, ilerlemenizi belirleyen şeydir.

Prensipte, dünyayı her seferinde, Yaradan’ın bir tezahürü olarak görmelisiniz. Bizi çevreleyen dünyayı berbat şeyler, depresyon ve korkunç gerilimlerle dolu olarak görmek için, ne kadar kusurlu olmamız gerektiğini hayal edebiliyor musunuz?

Soru: Diyelim ki bize bir şey ifşa oldu. İlk tepkim ne olmalı? “O’ndan başkası yok” mu demeliyim?

Cevap: Her şeyden önce, Yaradan’ın her şeyi belirleyen, etki eden ve dolduran üst güç olduğunu anlamalısınız. Bu gücün size gösterdiği şey mükemmelliktir, ancak siz bu resmi egoizminizin merceğinden, “gözlük” olmadan görerek sizin bayağılık derecenize göre bozarsınız/çarpıtırsınız.

Soru: O halde, her şeyi haklı çıkarmak zorunda mıyım?

Cevap: Sadece haklı çıkarmak değil, bu mükemmelliği görmek ve hissetmek zorundasınız. Siz ondan sonra, bu edinim yoluyla, bayağılığın mükemmellik seviyesine düzeltilmesiyle, O’na bağlı kalmak zorundasınız, böylece Yaradan’la birleşeceksiniz. Perdenin bir tarafında siz varsınız, diğer tarafında O.

Soru: Ve eğer bu gücü “O’ndan başkası yok”a bağlayamadığımı görürsem, onu haklı çıkaramaz mıyım?

Cevap: Sizler dua etme, O’ndan sizi ıslah etmesini isteme fırsatına sahipsiniz, böylece dünyayı mükemmel olarak göreceksiniz.

Ama bunu iyi hissetmek için isterseniz, hiçbir şey elde edemezsiniz. Bununla birlikte, size acı verdiğinden dolayı Yaradan’a lanet okumamak için dünyayı mükemmel görmek isterseniz, o zaman iyi bir şey göreceksiniz. Yaradan’dan, size O’nu olduğu gibi görme gücünü vermesini istiyorsunuz: İyi olan, iyilik yapar.

Perceiving The World As A Manifestation Of The Creator

Ne yazık ki, bu ögeye yorum yapma özelliği kapatılmış.

"Kabala ve Hayatın Anlamı" Yorumlar RSS Feed