Kabala İpuçları- 7/1/18

Soru: Dünyada her an milyarlarca değişiklik meydana gelmektedir. Eğer dünya benim içimdeki değişimlere göre, benim için farklı şekilde tasvir edilirse, bu her an değiştiğim anlamına mı geliyor?

Cevap: Evet, özellikle her an değişen kişi sizsiniz ve dünya kendinizin bir yansımasıdır. İçinizde hissettiğiniz şeyleri, dışınızda etrafınızı saran dünyada oluyormuş gibi görmektesiniz.

Soru: Eğer üst yönetim sonsuz ve bütün ise, genel ruh ıslah olduğunda bu nasıl yok olabilir?

Cevap: Üst yönetim yok olmaz. Islah, üst yönetime tam entegrasyonum anlamına gelir.

Soru: Fiziksel dünyanın yok olacağını nereden biliyorsunuz? Manevi yolunuzda benzer durumlar hissettiniz mi?

Cevap: Birincisi, Kabalistik kaynaklarda yazılı olan budur. İkincisi, Kabala bilgeliğini çalışan bir kişi bunu belli bir ölçüde hisseder.

Soru: Yaradan’ın yönetimiyle hem fikir olma ya da anlaşmazlığın ana kriteri nedir?

Cevap: Her koşulda mutlu, iyi yürekli, güler yüzlü, hayattan zevk alan, sade ve uysal/huzurlu olun. Bu, zaten Yaradan’ın size yaptıklarını kabul etmektir.

Soru: Egoistleri birleştirmek istemiyor musunuz? Kabala’nın tüm amacının onları birleştirmek olduğunu düşünmüştüm.

Cevap: Egoistleri birleştirmek imkansızdır. Onları egoizmin üzerine yükseltmek ve onları bu seviyede birleştirmek gerekir. Her birinin farklı arzuları vardır. Alma arzusunda birleşemeyiz – sadece ihsan etme arzusunda birleşebiliriz. Bizler üst dünyayı, aramızdaki ihsan etme arzularının arasındaki birleşmede inşa ederiz.

Soru: Bir balıkçı her zaman bir balıkçıyı uzaktan görür. Kabalistler hakkında da bunu söylemek mümkün müdür?

Cevap: Evet ve hayır. Gerçek şu ki, eğer bir Kabalist bunu istemiyorsa, onu ifşa etmeyecek, onun bir Kabalist olduğunu hissedemeyeceksiniz. Diğer yandan, eğer ikiniz de isterseniz, aranızda konuşabilir ve üst dünyaya dair hisleri paylaşabilirsiniz.

Soru: Bizler hala içindeyken, egonun üzerine yükselmek nasıl mümkün olabilir? Bataklıktan kendini çıkartan Baron Munchausen gibi mi?

Cevap: Hayır. Baron Munchausen için, kendisini bataklıktan çıkarmasına yardım edebilecek hiçbir dış güç yoktu. Ve bizim için, böyle bir güç var – Üst Işık! Biz ona döneriz ve o bizi bataklıktan çeker.

Soru: Bir Kabalist için en korkunç şey nedir: İnsanlarla Yaradan hakkında konuşmak, yani, dağıtıma katılma fırsatı verilmediği zaman mı ya da öğrencileri aralarında ortak bir dil bulamadığı ve grubu bozduğu/dağıttığı an mıdır?

Cevap: Grubun dağılması en korkunç şeydir, çünkü içsel kısım en ince ve en hassas olanıdır. Ancak, kararlara ve çözümlere bir dahaki sefere daha sağlıklı bir şekilde ulaşmak için, bazen hatalara ihtiyaç duyulur.

Soru: Öğretmenin (Kabalist) yanıtını nasıl doğru bir şekilde anlayabiliriz? “Hayır” dediğinde ve bizi azarladığında, bunu doğrudan kabul mü etmeliyiz?

Cevap: Genel olarak evet. Sizin yararınıza, bu şekilde davrandığını anlamak zorundasınız.

Blitz Of Kabbalah Tips – 7/1/18

Ne yazık ki, bu ögeye yorum yapma özelliği kapatılmış.

"Kabala ve Hayatın Anlamı" Yorumlar RSS Feed