Manevi Deneyimin Başlangıcında

Soru: Kabala bir bilimdir. Belli bir kesim insanı alabilir miyiz ve bu metot ile ıslah olabileceklerini gösterebilir miyiz?

Cevap: Bilim, varsayımda bulunup ve daha sonra uygulamada doğruladığınız şeydir. Bir kere net sonuçlara sahip olduğunuzda varsayım, bilim haline gelir.

Şu anda bu verilere sahip değiliz. Sadece deneyin başlangıcındayız. Eğer bu deney başarılı bir şekilde çalışırsa, o zaman Kabala biliminin bizim zamanımızda kanıtlandığını söyleyebileceğiz.

Kabala pratik bir deneysel bilimdir ve bu bizim çalışma biçimimizdir.

Soru: Yani Kabala’nın bir ıslah metodu olduğunu söylemiyorsunuz değil mi? Onunla sadece denemeler mi yapıyoruz?

Cevap: Bunu söyleseydim bile dalga geçerdim: “Kabala’nın bir ıslah metodu olduğunu nereden anladınız?”

Yani, kendi üzerimde nasıl çalıştığını ve diğer bazı şeyleri görebiliyorum. Ama dünya ölçeğinde bu nasıl çalışır?

Onun uygulamasına yeni başlamış olduğumuz bir koşuldayız. Dünyanın düşüşte olduğu gerçeği bizim için nettir. Dünyanın hiçbir ıslah metodu olmadığı açıktır. Dünya kendini düzeltmek için bir güce sahip değildir, onun nasıl çalıştığı anlayışına sahip değildir – bu da açıktır.

Gerçekten işe yarayan yönteme sahip olduğumu deneysel olarak kanıtlayabilmemin tek yolu bunu kendim ve başkaları üzerinde göstermektir.

Kabala metodunun bilimsel doğasından eminim, çünkü bunu ilk elden deneyimledim ve öğretmenlerimde gerçekleştiğini gördüm. Onlarca yıl içinde yavaş yavaş nasıl tanıtıldığını/öğretildiğini görüyorum. Kırk yıldır bunun içindeyim; ama bu yöntemi başka birine kanıtlayamıyorum.

Mantıken, tüm bunlar doğrudur, ancak uygulamada kanıtlanıncaya kadar kimse bizi dinlemeyecektir. Eğer belli bir toplumu alıp bu metodu onlara öğretirseniz, kendi başına ustalaşırsa ve bunu dünyanın geri kalanına gösterebilirse, o zaman her şey işe yarayacaktır.

At The Beginning Of The Spiritual Experiment

Ne yazık ki, bu ögeye yorum yapma özelliği kapatılmış.

"Kabala ve Hayatın Anlamı" Yorumlar RSS Feed