Kabala İpuçları – 6/3/18

Soru: Manevi gelişim yolunda, dün bana kötü görünen şey, bugün iyi gelebilir mi, ya da tam tersi? Eğer öyleyse, neye inanmalıyım, neye güvenebilirim?

Cevap: Bu doğrudur. Dün bana kötü görünen bir şeyin bugün iyi olacağı kesindir. Ve bunun tersi de olabilir. Neyin kötü ve neyin iyi olduğunu sadece grubunuza göre belirlemek mümkündür, başka bir şekilde bu mümkün değildir.

Soru: Yaradan ile iletişime geçmek için, bir darbe hissetmeli miyim?

Cevap: Egoizminizle özdeşleştirmemeye çalışın; bu darbeleri nasıl hissetmeyeceğinizin yöntemidir.

Soru: Sol çizgi, manevi egoizm mi yoksa dünyamızın egoizmi midir?

Cevap: Sol çizgi her şeyi içerir. Manevi ve fiziksel egoizm arasındaki fark, manevi egoizmin açık bir şekilde Yaradan’a karşı yönlendirilmiş olmasıdır; fiziksel egoizm ise açık/belirgin değildir. Fakat prensip olarak, bu alma gücünün aynısıdır.

Soru: Fiziksel taşıyıcılarda kıyafetlenen manevi güçlerin prensipleri nelerdir?

Cevap: Kabala bilgeliği ile ilgilenirken, fiziksel taşıyıcıları görmeyiz, manevi güçleri görürüz. Bir insan yerine, temsil ettiği gücü ve her şeyi nasıl gerçekleştirdiğini görürüz. Bir kişinin dış görünüşünün benim için bir önemi yoktur, eylemlerinin bile: o bir yerlere mi uçuyor, seyahat mi ediyor, bir şeyler mi yapıyor… Benim için önemli olan sadece bu manevi gücün nasıl çalıştığıdır.

Soru: Yaradan’ın ne yarattığını görmek ilk edinim midir?

Cevap: Herhangi bir şey görmek gerekli değildir. Bizler, ihsan etme niteliğini, üzerimizdeki inancın bilgeliğini, belirleyici bir nitelik olarak hissetmeye başlarız ve bu bizi yöneten şeydir. Başka hiçbir şey gerekli değildir.

Soru: Bir Kabalist arzu ve güç arasındaki bağlantıyı görür mü? Her güç bir arzu mudur? Her arzu bu güç müdür?

Cevap: Evet, arzu ve gücün aynı şey olduğunu söylemek mümkündür.

Blitz Of Kabbalah Tips – 6/3/18

Ne yazık ki, bu ögeye yorum yapma özelliği kapatılmış.

"Kabala ve Hayatın Anlamı" Yorumlar RSS Feed