Yeni Bir Gün – Yeni Bir Hayat

Soru: Manevi dengenin dışsal bir örneğini verebilir misiniz ve o kendini nerede göstermektedir?

Cevap: Hayır, çünkü bizim dünyamız manevi güçlerin dengesine bir örnek değildir.

Dünyamızda manevi hiçbir şey yoktur. O sadece bir kişiyi içsel birliğe getirmek için gereklidir. Bu nedenle, soyutlanmış negatif güçler burada çalışır. Olumlu güçler yoktur, bazen çalışsalar da bu sadece bizi “O’ndan Başkası Yok” şeklindeki doğru tanıma getirmek için ters bir durumdur.

Soru: Belki de bunu şu anda, uyum ve sevginin hüküm sürdüğü ama herkesin dünyada dünden önceki günlerde yaşanan kavgaları ve uyuşmazlıkları hatırladıkları bir aile örneğinde görmek mümkündür?

Cevap: Hiçbir şey unutulmaz. Ancak, her iki eş de kendilerini bilinçli bir şekilde dengeliyorlarsa ve her ikisinin de doğru birlikteliğe yönelik net bir istekleri varsa, çünkü her iki tarafta da kötülük olduğunu anlarlar ve bununla bağlantılı olarak bir çeşit iyilik de mevcuttur ve bunları dengeye getirmek isterler. Daha sonra kötülüğü etkisiz hale getirirler ve kontrol altında tutarlar. Bu manevi sistemin, daha çok ya da daha az nasıl var olduğudur.

Yorum: Sıklıkla eşinizle olan ilişkinizden örnek verirsiniz. Eğer akşam bir tartışma yaşadıysanız, ondan sonra sabahleyin hatırlamıyorsunuz ve bunun hakkında konuşmuyorsunuz.

Cevap: Bunun gibi değil. Ertesi sabah her şeyi hatırlıyorum ve eşim de öyle. Yine de, her sabah temiz bir sayfayla başlayacağımıza karar verdik ve bu yüzden hiçbir şey olmamış gibi davranıyoruz.

Aramızda bir antlaşma var ve onu ihlal etmemeye çalışıyoruz. Bu iyi, ciddi manevi çalışmadır. Ertesi gün, geçmişi hatırlamayacağımız konusunda anlaştık. Bir kere gün bittiğinde, üzerine çarpı atılır.

Soru: Kişi bunun kendisi için iyi olduğunu anlar mı, bu şekilde tüm sıkıntılarını atlatabilir mi?

Cevap: Aksi takdirde, uzun yıllar boyunca bir evliliği sürdüremezsiniz. Biz 50 yıldır evliyiz!

Soru: Kişi gücü nereden alabilir? Yaradan’dan mı?

Cevap: Hayır. Burada sadece evliliği sürdürme arzusuna ihtiyacınız var. Belli bir davranış sistemi geliştirmelisiniz.

A New Day—A New Life

Ne yazık ki, bu ögeye yorum yapma özelliği kapatılmış.

"Kabala ve Hayatın Anlamı" Yorumlar RSS Feed