Çevresel Afetlere Neden Olan Nedir?

Soru: Bütün Çinliler araba sahibi olmak isterse ne olur?

Cevap: Herkes bir arabaya hatta birden fazla arabaya sahip olsa bile; dünyada ve ekolojide hiçbir şey değişmeyecek. Dünyada 7 veya 14 milyar özel araç varsın olsun. Arabalar ekolojik felaketlere neden olan şey değildir. Bizim bozuk/yozlaşmış ilişkilerimiz ekolojik felaketlerin sebebidir.

Doğada ve onun incelenmesinde neyin görünür olduğunu anlamalıyız; çevresel felaketler, teknoloji, cansız, bitkisel ve hayvansal seviyelerden değil, insan seviyesinden kaynaklanır. Sadece bizler, ilişkilerimizin/bağımızın seviyesinde, diğer tüm doğa seviyelerinde sıkıntıya neden oluyoruz.

Ekoloji ve sağlık, depresyon ve uyuşturucu bağımlılığı, boşanma ve diğer tüm alanlardaki sorunlar ve doğadan kaynaklanan bütün felaketler, yalnızca bizleri daha yüksek bir seviyede olan sebebi anlamaya itmektir. Her zaman Doğa, daha yüksek bir seviyeden gelen bir problem, daha düşük seviyelere iner ve sistemi oradan harekete geçirir.

Umarım egoist seviyemizde kötülük olarak gördüğümüz bu kötülüklerden kurtuluş arayışı içinde, egoizmimizden vazgeçmek zorunda kalacağız, birbirimize sevgi ve anlayışla davranırsak, insan seviyemize bağlı olarak doğa ile sadece cansız, bitkisel, hayvansal seviyelerde dengede olabileceğimizi anlamak zorunda kalacağız.

O zaman, bir bütün olarak doğaya birliği getireceğiz ve genel doğa ile bir dengeye ulaşacağız.

What Causes Environmental Disasters?

Ne yazık ki, bu ögeye yorum yapma özelliği kapatılmış.

"Kabala ve Hayatın Anlamı" Yorumlar RSS Feed