Kabala İpuçları – 3/18/18, Bölüm 1

Soru: Manevi akıl nedir?

Cevap: Sadece başkalarına fayda sağlamaya yönelik bir akıldır.

Soru: Aşağıdan yukarıya doğru yükseldiğinde bir kişinin gücünde ne vardır?

Cevap: Kesinlikle her şey! Ayrıca, kişi için gerekli olan her şey, yukarıdan alınır.

Soru: Neyi geçtiğini nasıl bilirsiniz: bir basamak mı yoksa bütün bir devir mi?

Cevap: Bir seviye, ihsan etme ve sevginin bir sonraki niteliksel seviyesine yükseliştir, oysa bütün bir devirde arzularını yenileyen ve yeni bir doğumu başlatan, on Sefirot’un hareketi vardır.

Soru: Bu dünyada eğer siz kontrol etmiyorsanız, siz kontrol edilirsiniz. Sadece iki olasılık mı var: kontrol etmek veya kontrol edilmek?

Cevap: Bu dünyada, bütün dünyayı kontrol etmek mümkündür!

Soru: Eğer manevi dünyaya girme vasıtasıyla ruhu geliştirirsek, Yaradan’ın Işığını, bunu kendi başına yapamayan başka bir kişiye çekmek mümkün müdür?

Cevap: Eğer onun arzusunu kendine dahil edebilirsen, o zaman üst Işığı ona çekeceksin. Ama unutmayın ki bunu yaparak, onun özgür gelişimini bozarsınız/mahvedersiniz. Bir çocuğun ev ödevini onun için siz yapmamalısınız – sonuç olarak daha akıllı olmayacaktır.

Soru: Bir sonraki bilinç seviyesi, bizim doğamızdan tamamen farklı bir doğanın elde edilmesi, holografik bir zeka, karmaşık/kompleks düşünmedir. Bu, Kabala bilgeliğinin mantığı öğrettiği anlamına mı geliyor?

Cevap: Hayır. Ne karmaşık düşünme ne de holografik zekanın Kabala bilgeliği ile bir ilgisi yoktur. Bunlar fiziksel parametrelerdir; onların dünyamızın hileleri/oyunları olduğunu söyleyebilirim, başka bir şey değil.

Soru: Manevi ve bedensel arasındaki optimum/ideal dengenin işareti nedir?

Cevap: İdeal denge, kişi, normal koşullarda bu hayatta kendini devam ettirmek için çaba harcadığı ve zamanının ve enerjisinin geri kalanını dağıtıma ve Kabala bilgeliği çalışmasına adadığında yaratılır.

Blitz Of Kabbalah Tips – 3/18/18, Part 1

Ne yazık ki, bu ögeye yorum yapma özelliği kapatılmış.

"Kabala ve Hayatın Anlamı" Yorumlar RSS Feed