Kabala İpuçları – 2/18/18

Soru: Kendimi düşünmek veya başkalarını düşünmek arasındaki fark nedir? Her durumda, ben düşünen biri miyim?

Cevap: Tabi ki, ben düşünen biriyim. Sonuçta var olmaktan vazgeçmiyorum. Fark, var olduğum yer, hayvansal bedende veya ruhumda, benim dışımdadır, başkalarındadır.

Soru: Birlik beni, tüketici toplumun değerlerinin güçlü etkisinden nasıl koruyabilir?

Cevap: Eğer grup benim için daha geniş bir toplumdan, hatta dünyadan daha önemliyse, o zaman grup beni saran dünyanın etkisinden korur. Ancak, dünya benim için küçük grubumdan daha önemliyse, o zaman onun etkisi altındayımdır ve hiç kimse manevi geleceğim için kefil bile olamaz.

Soru: Bir karı koca arasında manevi birlik olabilir mi?

Cevap: Kesinlikle. Ancak, bir grup genellikle erkek ve kadın bölümlerine ayrılır. Bir çift evde birlikte öğrenebilir ve okuyabilir. Dahası, bir koca, dünyada başkasına benzemeyen karısına manevi olarak kendini açabilir.

Soru: Yaradan neden beni utandıran durumlar yaratıyor?

Cevap: Yaradan, egonuzu biraz dizginlemek için bu şekilde hareket eder ve bunun nesi kötü? Seni utandıran nedir? Hoş olmayan ve utanç verici durumlarda keşfedilmekten korkuyor musunuz? Tüm bunlar alçakgönüllü olmanıza ve kendinizi eğmenize yardımcı olmak içindir.

Soru: “O, bilgiyi artırandır, acıyı artırandır”ın anlamı nedir? Bu, ne tür bir acıdan bahsediyor?

Cevap: Eğer bilgiyi arttırır, ancak ihsan etme sistemi ile dengelemezseniz, başka bir deyişle, eğer Hohma Işığı (Bilgelik) Hasadim Işığının içinde (Merhamet) kıyafetlenmezse, o zaman Işık yerine karanlık ortaya çıkar.

Soru: Ego dışında hiçbir şeye sahip değilsem, egomu nasıl iptal edebilirim? Bu kendini aldatma değil midir?

Cevap: İşte bu yüzden dostlarla bağda var oluruz, böylece egom onlara yardım etmek için kullanılacaktır ve onların egosu bana yardım etmek için kullanılacaktır. Bunun gibi birbiriyle herkes arasında karşılıklı birleşim, anti-egoist bir alan yaratır.

Soru: Örneğin bir çalıştayı dinleyerek veya Zohar Kitabı gibi bir kitap okuyarak kendimi anti-egoist bir alana sokabilir miyim?

Cevap: Hayır, kendinizi bu şekilde herhangi bir yere sokamazsınız. Bunu sadece dostlarınızın yardımı ile yapabilirsiniz. Bunun size ne kadar imkansız ve karmaşık görünebildiği önemli değil, başka bir yolu yoktur.

Soru: Grupta her şeyi ve birliği yöneten, yüksek güç arasında ne tür bir bağlantı vardır?

Cevap: Aynı şeydir. Yaradan’ı nerede tanımlarsınız, O’nu hissedersiniz, O’nun hakkındaki vizyonunuzu düzeltirsiniz ve O’nunla bağa gelirsiniz? Sadece grup içinde. Sadece sizin aranızda yarattığınız doğru nitelikler sayesinde.

Blitz Of Kabbalah Tips – 2/18/18

Ne yazık ki, bu ögeye yorum yapma özelliği kapatılmış.

"Kabala ve Hayatın Anlamı" Yorumlar RSS Feed