Kabala İpuçları – 2/11/18, Bölüm 2

Soru: Eylemlerimi sürekli analiz etmeyi durdurmak nasıl mümkün olabilir?

Cevap: Neden yapacaksın? Sürekli analiz zorunludur. Bununla birlikte, tüm eylemlerimizi Yaradan’a bağlamalıyız: O’nunkini bana ve benimkini O’na ve böylece iki çizgide çalışıyoruz.

Soru: Otomatik olarak egoistik ve hayvansal bir şekilde değil de farklı bir biçimde tepki gösterme yeteneğini nasıl geliştiririz?

Cevap: Bilinçli olarak hareket ettiğinizde, otomatik olarak değil, manevi hale gelirsiniz, o zaman ruhsal bir tepki vereceksiniz. O zamana kadar kimseniz o olacaksınız. Kendinizi kontrol edebilmeyi ümit etmeyin. Yaradan her şeyi kontrol eder.

Soru: Yira’a Shlema’a –mükemmel/tam huşu/korku/dehşet- çevrilen “Kudüs” (Yeru Şalayim) ne anlama gelmektedir?

Cevap: Bu, Keter’in seviyesine ulaşan Bina’nın niteliğidir.

Soru: Kendini keşfetme sürecinde en yaygın hata nedir?

Cevap: Kişi yalnızca Yaradan’ı bildiğinde ve Yaradan’ı anladığında kendini bilir, kişi kendini yansıtma üzerinde çalışır. Bu nedenle, kişi “Domeh” (benzer) kelimesinden gelen Adem olarak adlandırılır. Yani, kişinin Yaradan’a benzediği derecede, kişi Yaradan’ı keşfeder, bu derecede kendimi Yaradan içinde görürüm ve kendimi aynada gibi görürüm.

Soru: Mahsom’dan (bariyer) geçmek için ortalama olarak kaç yıllık içsel çalışma gerekir?

Cevap: Yıllar önemli değildir, On Sefirot’un Çalışmasına Giriş’de, Baal HaSulam en az beş yıl gerektirdiğini yazmıştır. Ancak, tüm çabalarımızla bile, 10-15 yıldan daha az süremeyeceğini düşünüyorum. Bu, bir kişide birçok özelliğin içsel bir ıslahıdır.

Blitz Of Kabbalah Tips – 2/11/18, Part 2

Ne yazık ki, bu ögeye yorum yapma özelliği kapatılmış.

"Kabala ve Hayatın Anlamı" Yorumlar RSS Feed

Sonraki yazı: