Bilinmeyeni İfşa Etmek

Soru: Dünyamızın bilim adamları sürekli olarak anlaşmazlık içinde ve birbirleriyle aynı fikirde değiller. Herkes kendi teorilerini destekliyor. Kabalist bilim adamları arasında bu nasıl çalışıyor?

Cevap: Eğer bir Kabalist bilim adamı, nerede bulunduğunu açıkça bilir ve ifşa etmediği bir şeye geçmeden, sadece kendi edinimlerinin seviyesinden konuşuyorsa, o zaman gerçek bir bilim adamıdır ve onun sonuçlarına güvenilebilir.

Eğer bir Kabalist, var olduğu yeri açıkça tanımlayamazsa ve sınırını biraz “aşabilir” ise o zaman bu alandaki edinimleri gerçekten doğru değil. Zira her türlü tahmin, teori, varsayım ve bazen hatalara sahiptir. Kabalistler, kendileri bunun hakkında yazarlar.

Özellikle Baal HaSulam, üst doğanın ediniminin bütün bir aşamasını yanlış olarak tanımlayan, 17. yüzyıla ait büyük bir Kabalist hakkında bir kitap yazdı. Kabala’da, tıpkı başka herhangi bir bilimde olduğu gibi, bunun bir yeri vardır.

Kabalistler, tıpkı diğer bilim adamlarının olduğu gibi, çeşitli anlaşmazlıklar yaşayabilir ve birbirlerini eleştirebilirler. Bu, onların bilgileri, varsayımları, çizimleri veya diğer birçok şey aracılığıyla ifade edilebilir.

Başka bir deyişle Kabala, kişinin bilinmeyen bir şeyi ifşa etme gerçeği ile karşı karşıya olduğu sıradan bilim gibidir.

Revealing The Unknown

Ne yazık ki, bu ögeye yorum yapma özelliği kapatılmış.

"Kabala ve Hayatın Anlamı" Yorumlar RSS Feed