Şafağı Birlikte Uyandırmak

Yaradan’a ne kadar ihtiyacımız olduğunu hissetmek için kendimizi kasıtlı olarak dengeden çıkarırız. “İsrail zamana hükmeder.” diye yazılmıştır. Bu yüzden, oturup bir şeyin kendiliğinden gerçekleşmesini bekleyemeyiz. Kendimizi hareket ettirmeliyiz.

Eğer aynı koşul tekrar etmeyi sürdürür ise, buna ölüm denir. Ben onu değiştirmeye çalışmalıyım. Gündüz ve geceyi değiştirmek benim gücümdedir. Bunların hepsi yalnızca Yaradan’a ihtiyaç yaratmak içindir. Kendimizi, Yaradan’ın yardımı olmadan baş edemeyeceğimiz koşullara zorla yerleştirmek isteriz.

Bu, kendimize acı çektirmekle ilgili değildir. Bunlar kötü durumlar değil. Kötülük, bizim önceden hazırlığımız olmadan gelen, ıstırabın yolundan gelen şeydir. Ama ben Işığı- Achishena’yı harekete geçirme yoluyla gidiyorum ve kendimi uyandırıyorum: “Şafağı uyandırıyorum.” Ben, kendim, karanlığı ve alacakaranlığı hissetmek istiyorum, çünkü onlar için bir tat geliştiriyorum. Ve bu olmadan, tuz ve karabibersiz tatsız yiyecekler gibi hiçbir tadım yok.

Bu, olumlu bir koşuldur, ayaklarınızın altındaki zeminin kaybolacağı, korkunun sizi sardığı, kafanızın bulanıklaştığı ve tüm temellerin yok olduğu hissiyatı gibi olumsuz değildir. Bununla birlikte, aklın uzak bir köşesinde bir yerlerde, bunun sadece beni ilerletmek için geldiğini anlarım ve bu yüzden sevinirim. Bu ıstırabın yolu değil, birlikte şafağı uyandırıyoruz. Yaradan’ın dolduracağı alanı temizlememiz gerekir. Ve bir sonraki anda, korku yine beni içine çeker.

Eğer gelecek korkusu içimde uyanırsa ve bununla birlikte, tüm bunların Yaradan tarafından beni O’na daha da yakınlaştırmak için yapıldığını anlarsam ve O’na tutunursam, o zaman koşulumu ve korkumu ancak kısa bir an için haklı çıkarırım. Asıl önemli olan, Yaradan’la yapışma elde ettiğimi ve ortaya çıkan her şeyin O’nun içinde olduğunu görürüm.

Ben tekrar Yaradan’la olan bağlantıyı hızla kaybederim ve yine annesini kaybeden, etrafına bakan ve onu hiçbir yerde görmeyen bir yeni doğanımdır. Bu egoist bir yaklaşımdır fakat hali hazırda Yaradan’a yönelik doğru taleptir.

Awakening The Dawn Together

Ne yazık ki, bu ögeye yorum yapma özelliği kapatılmış.

"Kabala ve Hayatın Anlamı" Yorumlar RSS Feed