Rabaş Makaleleri Kimin İçindir?

Rabaş, Şlavey Sulam, “Toplumun Amacı” (1.1): Bizler burada, Baal HaSulam’ın metodunu ve yolunu izlemeyi arzulayanlarla beraber insan derecesine yükselip, bir hayvan gibi kalmamak için bir grup oluşturmak üzere bir araya geldik…

Rabaş, gruptaki çalışma üzerine ilk makalesini, benimle parkta bir bankta otururken, bir sigara kağıdına yazdı. Biz daha sonra ona bir daktilo aldık ve bütün gün odasından tuşlara vuruş sesleri geldi. Bu onun hayatıydı. Fikirlerini ifade etmek için doğru yolu düşünmeye devam etti. Makalelerini yazarken, tamamen farklı bir insandı.

Bizler, onun çalışmasının derinliğini hayal bile edemeyiz. Şimdi bile ben sadece yazılarının en üst katmanını anlıyorum.

Soru: 200 kez çalıştığımız bir makalenin bile mi?

Cevap: Fark etmez. Kabala’da, yeni başlayanlar ve ileri seviye Kabalistler için bilginin bölünmesi/ayrılması yoktur. Çünkü metnin derinliği, sadece onu anlayan okuyucuya bağlıdır. Bu makalelerde o, neredeyse her şeyi ortaya koydu. Bunlar, gelişimin hayvan seviyesinden insan (Adam) seviyesine yükselmek isteyenler için tasarlanmıştır.

Who Are Rabash’s Articles For?

Ne yazık ki, bu ögeye yorum yapma özelliği kapatılmış.

"Kabala ve Hayatın Anlamı" Yorumlar RSS Feed