Manevi Hayat Nasıl Hayal Edilir?

Soru: Maddesel dünyada her zaman çeşitli gereksinimlerimiz var ve onları karşılamaya çalışıyoruz. Buna karşın manevi dünyada zevklerin bolluğu var ve tek yapmam gereken kendi içimde bunlara yönelik arzu geliştirmem. Öyle mi?

Cevap: Manevi dünyayı her şeyin bolluğuna sahip bir mağaza gibi hayal edin, ama bunlar için iştahınız yok. Sanki hastasınız ve hiç bir şeye karşı arzunuz yok ve orada bir sürü zevk var.

Soru: O zaman kişi manevi hayatın bolluğunu nasıl hayal edebilir?

Cevap: Onun edinilmesinden evvel böyle bir bolluk yoktur. Diğerlerinin arzularını tatmin etmek için sonsuz fırsat vardır. Bu hiç bir şekilde yasaklanmamıştır. Ancak bu arzular için özel araçlar edinmelisiniz.

Siz başkalarını tamamlamaya başladığınızda, başkalarına memnuniyet vermek için siz de Yaradan’dan alacaksınız, aksi takdirde onlara verilecek hiçbir şeyiniz olmayacaktır. Yaradan ve diğerleri arasında bir aracı bağlantı haline gelirsiniz ve haz sizin içinizden geçer.

Soru: Neden bütün hayatım boyunca diğerlerinin arzularını yerine getirip, onlarla empati kuruyorum ama Yaradan’ı hiç hissetmiyorum?

Cevap: Çünkü bunu kendin için yaparsın. Bu durumda, bir egoist olarak kalırsın- problem budur.

How To Imagine A Spiritual Life?

Ne yazık ki, bu ögeye yorum yapma özelliği kapatılmış.

"Kabala ve Hayatın Anlamı" Yorumlar RSS Feed