Kabala İpuçları – 12/31/17, Bölüm 1

Soru: Ruhun hacmi var mıdır?

Cevap: Ruhun hacmi, onun egoizmin üzerinde ihsan etme derecesiyle ölçülür. Bir insanın egoizmi çok büyükse ve onu aşabilme ve onun yardımıyla ihsan etme yeteneği/gücü varsa, büyük bir ruh olarak değerlenir.

Soru: Eğer düzenli olarak Kabala bilgeliğini çalışıyorsak, manevi düzeylere yükselmek için ne kadar zaman gerekir? Bir ortalama var mı, yoksa hepsi bireysel mi?

Cevap: Böyle bir ölçü yok. Bu, sadece çabalarınıza bağlı olan bireysel bir yükseliştir.

Soru: Neden bir yandan Yaradan’ın var olduğunu ve bir şey hissetmeme rağmen O’nun kendini benden gizlediğini biliyorum ve diğer yandan doğrudan bana ne olduğunu hissediyorum ve bunu Yaradan’a bağlamıyorum?

Cevap: Yaradan sizden gizlenmez, daha ziyade O’nu gizleyen sizsiniz. Size olan her şey Yaradan tarafından yapılır.

Soru: “Öz/Ben” nereden geliyor? Onun yaratılışının nedeni nedir?

Cevap: “Benlik” sadece egoist bir arzudur, Or Yaşar’ın (Doğrudan Işık) dört safhasıyla ortaya çıkan bir benlik hissidir.

Soru: Kendi başına gelişmek ve ilerlemek mümkün müdür?

Cevap: Hayır. Eğer yalnız iseniz, Yaradan ile hiçbir bağlantınız yoktur.

Soru: Eğer dünya sadece benim içimde var ise, Kabala bilgeliği de dahil olmak üzere bütün bilimler sadece benim içimde mi varlar?

Cevap: Doğru.

Soru: Yaradan’ın bizim çektiğimizden çok daha fazla acı çektiğini okudum, çünkü acı çekmemiz için bizi zorlamak zorunda kalıyor. Bunu nasıl anlamalıyım?

Cevap: Gerçekten de çektiğimiz acılar, Yaradan’da bizden daha fazla hissedilir, çünkü O, doğanın bütünüdür, biz O’nun sadece küçük bir parçasıyız.

Blitz Of Kabbalah Tips – 12/31/17, Part 1

Ne yazık ki, bu ögeye yorum yapma özelliği kapatılmış.

"Kabala ve Hayatın Anlamı" Yorumlar RSS Feed