Kabala İpuçları – 1/14/18

Soru: Ruhun özellikleri nelerdir? Kişinin karakter özellikleri, ruhla ilgili midir?

Cevap: Hayır. Ruh sadece ihsan etme ve sevgi niteliğidir, dünyamızdaki mevcut ihsan etme ve sevgi kavramlarıyla ilgisi yoktur: Joseph Sarah’ı sever, Sarah Joseph’i sever ya da Andrew Nicole’a bir armağan verir. Bu aynı sevgi ve aynı hediye değildir.

Soru: Daha anlamlı ve daha güçlü olan yüksek bir ruhun, ondan daha düşük ve daha zayıf bir maddesel seviye üzerinde etkisi olmaması nasıl olabilir?

Cevap: Bir etkisi var, nasıl! Yani yüksek ruh etkiler öyle ki bu, daha düşük ve zayıf ruhlar onu hissetmezler. Dahası, onların gelişimine katılır.

Soru: Evrende bir insanın, tam bir ruhla doğduğu, kırılmayan ve doğum ve ölüm yoluyla bedensel değişimlere eğilimi olmayan bir gezegen var mıdır?

Cevap: Yeryüzünün dışında hiçbir yerde, manevi dünyaya çeken buradaki yaşam türüyle karşılaşmayacaksınız. Gezegenimiz bu yönden eşsizdir.

Soru: Ruhun yasaları nelerdir?

Cevap: Üst dünyanın yasaları: ihsan etmenin niteliği, bir Masah’a (perde), Aviut’a (yoğunluk- arzunun derinliği) ve Reşimot’a (anılar- manevi bilginin verileri) bağlılıktır. Bu, Kabala bilgeliğinde öğrendiğimiz her şeydir; bunlar ruhun gelişiminin yasalarıdır.

Soru: Mevcut bedenlenmede, bazı ruhların zaten daha yükseğe çıkmış olması ve başkalarının hiç umudunun bulunmadığı ve yeniden doğacakları bir durum olabilir mi?

Cevap: Evet. Prensipte bu böyledir.

Soru: Din, ruhun gelişimini nasıl etkiler?

Cevap: Din etkilemez ve ruhun gelişimi ile ilgisi yoktur, bu yüzden Kabala bilgeliğine katılmalı ve öğrenmelisiniz.

Soru: Bir ruhu edinerek ve daha yüksek güçleri çekerek, hala hayatta iken daha yüksek dünyalara yükselebileceğim, orada yükselmeye ve insanlığı yükseltmeye devam edeceğimi söylemek mümkün mü? Kabala bilgeliğinin anlamı bu mu?

Cevap: Evet. Çok iyi ifadelendirme.

Soru: Adem’in yeniden birleşmiş ruhunun tamamlanmasına kadar, şimdiki ve gelecekteki öğrencileriniz uğruna dünyamızda kalma yeteneğine sahip misiniz?

Cevap: Hepimiz her koşulda karşılıklı olarak bağlıyız. Gerektiğinde ortadan kaybolacak ve gerektiğinde geri döneceğim.

Soru: Eğer bir kişi, ruhunun gelişimi için uygun olmayan yanlış bir seçim yaparsa, yüksek güçler onu doğru tercihe yönlendirecek mi?

Cevap: Hayır, daha yüksek güçler, sadece bir insanın seçme özgürlüğünün yardımıyla ilerleyip ilerlemeyeceğini seçmesini mümkün kılar.

Soru: Bir suçlu ya da hırsız manevi bir kişi olabilir mi?

Cevap: Hayır. Manevi bir kişi çalamaz. Bizim gözümüzde kötü algılanan bir çeşit eylem yapabilir, ama aslında daha yüksek bir amaca hizmet ediyordur.

Soru: Neden özellikle Kabala bilgeliğine dahil olmayı seçtik?

Cevap: Ruhlarınız zaten olgunlaşmıştı. Siz en egoistlersiniz; bu nedenle Kabala bilgeliğine dahil olmak için olgunlaştınız.

Soru: Eşsiz, seçilmiş ruhlar var mı ve onlar eşsizliklerini hissediyorlar?

Cevap: Her insan benzersiz hisseder, çünkü onun ruhu bireyseldir/özeldir. Ancak eşsizlik sadece ve yalnızca gerçekleştirme yoluyla incelenir, bu nedenle manevi gerçekleştirme için ciddiyetle hazırlamak gerekir, ona katılmak ve onu teşvik etmek gereklidir.

Blitz Of Kabbalah Tips – 1/14/18

Ne yazık ki, bu ögeye yorum yapma özelliği kapatılmış.

"Kabala ve Hayatın Anlamı" Yorumlar RSS Feed