Gimatria – Üst Dünyayı Tanımlamak İçin Dil

Soru: Dünyamızın mantığı maneviyatta mı muhafaza edilir? Örneğin; iki artı iki de dörde eşit midir?

Cevap: Maneviyatta, dünyamızın mantığı muhafaza edilmez. Orada aritmetik yoktur, ancak kişinin üzerinde çalıştığına bağlı olarak, başka birçok farklı hesaplama vardır. Farklı seviyelerde farklı matematiklerimiz olacak.

Soru: Manevi aritmetik, sözcüklerin Gimatria’sı mıdır? Bu arzu ile ilgili midir?

Cevap: Tabii ki, çünkü her harf kendi içinde, her biri belirli bir temel biçim veya başka bir şey yaratan, ihsan etme ve alma güçlerinin çeşitli oranlarının kombinasyonunu temsil eder. Bu nedenle İbranice alfabesinin 22 harfi temeldir.

İlk dokuz harf Bina’nın dokuz Sefirot’una, ikinci dokuz harf Zer Anpin’in dokuz Sefirot’una ve son dört harf ise Malhut’un dört Sefirot’una karşılık gelir. Ayrıca Parsa’dan oluşan beş ek harf daha vardır.

Soru: Harflerin her bir öğesi: nokta, yatay çizgi, dikey çizgi – bunların hepsi güçler midir?

Cevap: Evet. İhsan etme ve alma güçlerinin belirli bir kombinasyonu, harfleri temsil eder. Başka bir kombinasyon yoktur.

Yaradan alma arzusunu yarattı (siyah nokta). Arzunun gelişim süreci boyunca, O sürekli olarak onun üzerinde etkide bulundu ve O’nun etkisinin tüm olası kombinasyonlarını topladı. Bu yüzden siyah nokta beyaz Işık’ın arka planına yansıdığı zaman, Üst Işık ve kendisi arasındaki ilişkiyi, arzularını tasvir eder. Bu 22 modeli oluşturur.

Gimatria yasaları her yerde aynıdır, on Sefirot değişmez. Ancak bu, dünyamızın matematiğine yansımamıştır. Gimatria, üst dünyayı ve onun işleyişini tanımlayan dillerden biridir. Bu Kabala’nın dilidir.

Gematria—The Language For Describing The Upper World

Ne yazık ki, bu ögeye yorum yapma özelliği kapatılmış.

"Kabala ve Hayatın Anlamı" Yorumlar RSS Feed

Sonraki yazı: