Bütün Dünya Mısır’dır

Bütün dünyamız, tüm hayatımız, Mısır’dır, sürgün yeridir. Bizler burada doğduk ve kendimizi, yanlış bir gerçeklik içinde, ihsan etme, sevgi, özveri, birlik, yani Yaradan’ın niteliklerinden çok uzakta hissederek büyüdük.

Kabala bilgeliğinin çalışması, bizi dünyanın giderek daha doğru bir vizyonu üzerine ayarlamaya yöneliktir, böylece dünyada sadece tek bir kişi olduğunu görebiliriz.

Herkes kendini sadece bu kişi olarak görmeli. Eğer bütün insanlığı kendi içine alırsa, birlik ve sevgi ve kendi içinde yapması gereken çeşitli düzeltmeler sayesinde, dünyada var olan tek bir insanı gerçekten görecektir.

Bu arada, dünyadaki birbiriyle çelişen ve karşıt olan birçok güç keşfederiz. Bunların tümünü tek bir kaynağa, bir arzuya, hiçbir şeyin olmadığı tek bir güce bağlamalıyız. Bu şekilde, yavaş yavaş, kendi kendini iptal etmenin, her an yapmamız gereken tek eylem olduğu sonucuna varacağız, benden, diğerlerinden, başka herkesten gelen tüm güçleri yok edeceğiz ki böylece her şey üzerinde tamamen hâkim olan sadece bir üst kuvvet kalır.

Bu, bizi Yaradan’ın önüne, O’nun tarafına, O’na bağlı kalmaya ve O’na dahil olmaya zorlayan koşuldur.

The Whole World is Egypt

Ne yazık ki, bu ögeye yorum yapma özelliği kapatılmış.

"Kabala ve Hayatın Anlamı" Yorumlar RSS Feed