Yaradan Neye Benziyor?

Soru: Büyük Kabalistlerden herhangi biri Yaradan’ı kendi içsel görüşüyle gördü mü? Yaradan neye benziyor? Belki bu saçma ama umutsuzca onu bir şekilde hayal etmek istiyorum. Bir damla su bir okyanusun indirgenmiş örneği ise o halde Yaradan’ın kişiliğinin de görünür bir örneği olmalıdır.

Cevap: İlk olarak, Yaradan’ın kişiliği yoktur. İkincisi, bizler anlamadan bir şey hayal ettiğimizde onu Yaradan’a işaret edemeyiz. Yaradan bağ, ihsan etme ve sevginin niteliğinden başka bir şey değildir. Herhangi bir ses veya görüntü olmadan objektif olmayan bir şeydir. Sahip olan bir kişide tanımlayabileceğimiz bir niteliktir.

Başka bir deyişle, eğer sende herhangi bir ölçü, güç ya da kuvvette ihsan etme niteliği varsa, o zaman Yaradan’ın senin içinde somutlaştığı ve bu bölümde senin içinde var olduğu söylenebilir.

Soru: Bir kişi Yaradan’ın içinde somutlaştığını görebilir mi?

Cevap: Hayır, görmek imkansız. Sadece bir birey ihsan etme ve sevginin niteliğini edindiğinde, kendi içinden içsel görüşü ile Yaradan’ın içinde ne kadar var olduğunu hissedebilir, hatta onu ölçebilir.

Gerçek şu ki; Kabala bilgeliği, niteliklerin, duyuların, arzuların, güçlü yönlerinin, ekranların uzaklıktan sevginin gücüne yakınlık ya da reddedilme kuvvetinin vs. ölçülmesini sağlar. En nihayetinde, hepsi bize Yaradan’la birliğe doğru form ya da hareketin benzerliğinin resmini verir. Bir kişi “Yaradan” anlayışına ne kadar yakın ya da ondan ne kadar uzak olduğunu anlayabilir.

Soru: Bir Yaradan var ve onun nitelikleri var denebilir mi?

Cevap: Hayır. “Yaradan” derken, nitelikleri kastediyoruz. Maddi düzeyde de sadece nitelikleri görüyoruz, yalnızca bize bunlar nesnelermiş gibi geliyor. Aslında tüm bunlar kuvvetlerdir.

Her şey iki kuvvetten oluşur: Alma kuvveti ve ihsan etme kuvveti. Onların etkileşimleri bizim için formun her biçimini yaratır.

What Does The Creator Look Like?

Ne yazık ki, bu ögeye yorum yapma özelliği kapatılmış.

"Kabala ve Hayatın Anlamı" Yorumlar RSS Feed

Sonraki yazı: