Bir Kabalistin İçsel Duygusal Durumu

Facebook’tan Soru: Beş yıldan uzun bir süredir Kabala çalışıyorum. Her dersten ve her kongreden önce belirgin bir neden olmamasına rağmen dünya çöküyormuşçasına bir korku hissi yaşıyorum…

Cevap: Yapacak iç çalışmam var. Yükseliş, iniş, mutluluk, korku, arayış safhalarını deneyimliyorum. Derse önceden; birlikte olmak için, sürekli bağda kalmak ve ‘Ondan başkası yok’ ilkesine göre Yaradan’la temas içinde olmak için hazırlanıyorum. Haberlere baktığımda bile her şeyin Yaradan’ın yönetiminden geldiğini, dünyanın benim yansımam olduğunu fark ediyorum.

Sonuç olarak, derse geldiğimde, dersi doğru bir şekilde algılamak için zaten tamamen “formatlanmış” olurum. İçimde yaşayan bir “hipnotik” korku değil, sorumluluk duygusu. İçsel manevi halime sürekli dikkat etmeliyim. Ve kendimi bu şekilde ayarlama ihtiyacım için çok minnettarım.

Yaratan bize çok farklı, bazen çok zor koşullar gönderir. Ve biz onlarla sorumlu olarak ilgilenmeliyiz, ilk ve en önemli olarak. Başkalarını önemsemek, kişinin dışa doğru devamlı olan isteği, korkuları ortadan kaldırır. Benden örnek al.

A Kabbalist’s Inner Mood

Ne yazık ki, bu ögeye yorum yapma özelliği kapatılmış.

"Kabala ve Hayatın Anlamı" Yorumlar RSS Feed

Önceki yazı:

Sonraki yazı: