Uyuşturucular Ve Sosyal Paylaşım Ağlarının Ortak Noktası Nedir?

Soru: Eğer bir insanın yaşamla bağlantısını kesen ve onun bilincini kaybettiren madde halindeki bir ilaç, pop kültürü, bilgisayar oyunları veya sosyal ağ ise aralarında ne fark var?

Cevap: Gerçek şu ki uyuşturucular var ve sakinleştiriciler var. Onlar aynı değildir. Eğer kişi sersemlemiyor, uyuşmuyorsa ve egoizmini bir şekilde yenmek için sadece sakinleşmesi gerekiyorsa, o zaman bu bir şey.

Ancak, kendini ve onun aracılığıyla dünyayı düzeltmekten, ıslahtan bağını koparmak için uyuşturucu kullanıyorsa, bu farklıdır. Kişi sakinleşmek ve bağını kopartmak arasındaki belirsiz sınırı hissetmeli, böylece aşırı derecede yok olmaz.

Soru: Ancak, her iki durumda da “bağımlılık” sözcüğü mevcut: kişi uyuşturucuya veya sosyal ağlara bağımlı olabilir. Ancak, sosyal ağlara bağımlılık daha az tehlikeli değil mi?

Cevap: Önemli değil. Kişi gerçek hedefle bağlantısını kesmektedir.

Açıklama: Fakat sosyal ağlar için en büyük ideal, insanlığı bağlayacaklarıydı.

Yorumum: İlk önce, bizim düşündüğümüz şey budur. Fakat sosyal ağlar, her şey gibi, egoistlerin elindedir. Ve insanın yarattığı her neyse, bizim zararımıza çalışıyor.

Başlangıç fikirleri her zaman iyi olur. Mucit, insanlığa bir hediye verdiğini düşünür. Ancak sonucu görüyoruz. Ve bu doğaldır, çünkü sonunda egoizmimiz işbaşındadır.

What Do Drugs And Social Networks Have In Common?

Ne yazık ki, bu ögeye yorum yapma özelliği kapatılmış.

"Kabala ve Hayatın Anlamı" Yorumlar RSS Feed