Twitter’da düşüncelerim- 2-24-18

Üst dünyayı, Yaradan’ı ya da geleceğimi edinmek için 125 basamaktan geçmem lazım. Her biri hayatın manası, Yaradan ile anlaşma ve onu nasıl uyguladığım hakkında bir cevap gerektirir. Anlaşılan o ki, Yaradan’a olan yaklaşımımla geleceğimi tanımlarım, onu kontrol ederim.

Maneviyatta zaman yoktur, fiziksel sorular yoktur. Manevi soru şu an ve gelecek arasındaki farktan yükselir. Bu yüzden maneviyatta, edinimin yalnızca bir sorusu vardır ve daha büyük mükemmellik ve Yaradan’ın ifşası.

Tora, tarihi bir öykü değildir. İçimizde arzunun gelişi ile bunu nasıl yöneteceğimiz, ego- arzuların gücü (Mısır’dan çıkış) üzerinde nasıl yükseleceğimizle alakalıdır ki bunlar bizi egonun endişeleri içinde tutar. Ve kendimizi egodan ya da Mısırdan çıkarken görmek zorundayız.

Bir kabalist bir grupta problemler yalnızca birlik eksikliğinden kaynaklanır. Grup kendini bir bütün olarak yeteri kadar düşünmez. Kişilerin problemi hakkında düşünmek değil, hepsini içeren birliği düşünmek hayatidir. Orada Yaradan’la benzerlik ve değiştiren ışığın etkisi bulunmaktadır.

Doğru cevap gruptaki ıslahtan gelir, çünkü orada ihsan etme gücü, Yaradan bulunur. Bu yüzden Kabalistler fiziksel akılla hiç bir şey çözemezsin yalnızca onluyla çözersin derler. Daha sonra yukarıdan bir cevap, gelişiminin gücünden gelir.

Manevi yolda ilerlemek için her adım, arkandan kapıyı kapatmayı gerektir, böylece kaçamazsın. Kapı arkada kapanır önde açılır- geriye dönüş yolu yoktur. Her şeye karşın, egoizmden yani tüm doğamdan kademeli olarak çıkmanın yolu budur.

My Thoughts On Twitter, 2/24/18

Ne yazık ki, bu ögeye yorum yapma özelliği kapatılmış.

"Kabala ve Hayatın Anlamı" Yorumlar RSS Feed