Öğrencinin Öğretmen Önünde İptali

Soru: Öğrencinin öğretmen önünde iptali nedir?

Cevap: Öğretmenden alabilmek için onun önünde kendinizi iptal etmeniz gerekir. Bu gerekli bir durumdur. Maneviyatla ilgisi olmayan sıradan hayatta olduğu gibi değil, ancak ruhsal niteliklerinizle ilgili olan iptal etmek ne demektir?

Onları iptal etmeniz, sıfır olmanız, öğretmeninize “girmeniz” gerekir ve sonra tamamen onun hizmetinde/himayesinde olacaksınız ve sizden, bir sonraki manevi koşulunuzu yaratacak.

Bir anne, bebeğini emzirdiğinde, o, yaşaması sebebiyle sütü emer, besinini alır. Burada da aynı şey- bir öğrenci, besinini öğretmenden almalıdır ve bu nedenle kendisini iptal etmek, ağzını açmak ve almak zorundadır.

Soru: Rabaş’ın önünde kendinizi iptal etmek zorunda olduğunuz ilk anı hatırlıyor musunuz?

Cevap: Belki de benim için çok daha kolaydı, çünkü bana mümkün olan her şeyi anlatacak bir öğretmenin olmasını çok istedim. Ayrıca, Rabaş çok az konuşurdu ve bir şekilde anlamak, tahmin etmek ve ayrıntıları çıkarmak zorundaydım.

Fakat prensipte, onun yanında nasıl göze çarpmayan biri olunacağını araştırırsınız, böylece onun içindeki her şey otomatik olarak size aktarılır.

Soru: Sizin için zor ya da çekici miydi?

Cevap: Başlangıçta çok çekiciydi. Sadece “mağarasına” girmek ve yanına oturmaktan başka bir şey istemiyordum.

Sonra bu daha da zorlaştı, çünkü egoizm, onun üzerine yükselmek, egoist arzunun böylesine bayağı bir şekline ulaşmak ve içinde öğretmenin vermek istediği her şeyi almak için sürekli büyümekteydi. Bu nedenle, egoizm sürekli büyümelidir ve reddetme daha güçlü ve daha güçlü hale gelir.

Annulment Of The Student Before The Teacher

Ne yazık ki, bu ögeye yorum yapma özelliği kapatılmış.

"Kabala ve Hayatın Anlamı" Yorumlar RSS Feed