Manevi İlerleme

Kabala bilgeliği, almak veya vermek niyetiyle, haz alma arzumuzda gerçekleşen eylemlerin sırasını tanımlar. Haz alma arzusu, bizim doğamızdır ve niyet kişiye bağlıdır. Arzunun değişmesi ve niyetin değişmesi, manevi hareket olarak adlandırılır.

Kabala bilgeliği yalnızca bu hareketten bahseder. Kişi bunu, bu dünyada gördüğümüz hareketlerle karıştırmamalıdır; bu dünya hayali hareketler ve imgeler ve illüzyonlardır. Bütün güçlük budur: tüm psikolojimiz dâhil, dışsal eylemlerden ayrı olmak ve içsel manevi hareketler sonucunda, içimizde meydana gelen değişiklikleri ayırt etmeye başlamak.

İlk manevi koşula (embriyo) girmek, şu an olduğu gibi orada hareket etmeyi değil, gerekli sayıda değişiklikleri gerçekleştirmeyi gerektirir. Soru şu: “Bir koşuldan diğerine geçiş esnasında eski/önceki bizden ne kalacak?”. Bu, sanki arabada oturup bir yere gidiyormuşum gibi bir hareket değildir. Manevi harekette, ben kendim değişiyorum ve böylece yavaş yavaş manevi embriyonun koşuluna ulaşıyorum.

Dolayısıyla, kendimizi kontrol etmemiz gerekiyor: Ne gibi değişikliklere maruz kalırız ve ne sebeple? Bizi ruhani dünyanın girişine götürürler mi? Her gün yeni bir insan haline geliyor muyum? Dünkü benden ne kaldı? İleriye bir adım attığımı söyleyebilir miyim? Manevi bir embriyo olmak için başka hangi adımlar atılmalıdır?

Kabalist, içinde yaşanan değişimlere karşı çok hassas olmalıdır. Dün hissettiğim ve düşündüğüm her şey sıradan bir insanda olduğu gibi ortadan kaybolmaz, ancak temelimi/aslımı ancak tamamen yeni bir arzu ve düşünceye çeviriyorum. Her gün yeni bir insan olduğumu söylemek mümkündür.

Deri değiştiren bir yılan gibi, yani ilk manevi koşula giderek artan bir şekilde uymak için arzularımızı, niyetlerimizi ve alışkanlıklarımızı değiştirmeliyiz, onu arzu etmek, ona yaklaşmak için çabalamak ve bir sonraki anda ifşa olacağını beklemek.

Ve eğer ifşa olmazsa, o zaman en azından ona doğru bir adım daha attım, kendimde bir değişiklik daha yaptım ve hemen yeni değişiklikler için hazırlanıyorum. Bu şekilde, manevi bir embriyo formunu edinene kadar gerekli değişiklikleri yapacağım.

Spiritual Advancement

Ne yazık ki, bu ögeye yorum yapma özelliği kapatılmış.

"Kabala ve Hayatın Anlamı" Yorumlar RSS Feed

Önceki yazı: