Kabala’da Hijyen

Soru: Kişinin ruhsal ilerlemesine bağlı olarak, fiziksel ve bedensel rahatsızlıkları artabilir mi?

Cevap: Doğal olarak, bir kişi ruhsal olarak yükselmeye başlar başlamaz, vücudu aynı oranda korunur, çünkü ruh gelişmektedir ve beden onun gelişimine yardımcı olmalıdır.

Soru: Kabala, kişisel (bedensel) hijyeni nasıl değerlendirmektedir?

Cevap: Hijyen, 3000 yıl önce Tora ve Talmud’un birçok bilimsel incelemelerinde tanımlanmıştır. Onlar “Sudan başka saflık yok” diyorlar. Sabunu bugünkü sıklıkta kullanmamız önerilmedi.

Biz, geçmişin aksine, cansız, bitkisel ve hayvansal seviyelerde çevre kirliliğinin doğal olmayan bir şekilde gerçekleştiği, farklı zamanlarda yaşıyoruz. Bu nedenle, daha önce sadece sabun önerildi ve sadece bazı özel durumlarda kum, kil, katı ya da sıvı yağlar kullanıldı.

Ancak su ile temizlik hep hoş karşılandı. Tora’da bununla ilgili açık talimatlar vardır. Şabat’tan önce haftada bir kez insanlar genellikle havuza (Mikhev) dalardı. Tüm nüfus, yalnızca dışsal olarak değil, aynı zamanda içsel olarak da çok ciddi bir fizyolojik arınmaya tabi tutuldu.

Vücudumuz üst seviyeye bağlıdır ve manevi köklerin bir sonucudur; bu nedenle, üst kökler hakkında söylenen her şey alttakilerle ilgilidir. Hiçbir çelişki olamaz.

Kabbalah On Hygiene

Ne yazık ki, bu ögeye yorum yapma özelliği kapatılmış.

"Kabala ve Hayatın Anlamı" Yorumlar RSS Feed

Sonraki yazı: