Twitter’da Düşüncelerim – 2-3-18

Yaradan, iyiliğin gücüdür. Kötü gücü bizim için yarattı, kötü güçle savaşarak değil iki gücü birleştirerek onu ifşa edelim diye.

Mezmurlarda: Büyük bir Kabalist olan Kral David, egoist doğasının ıslahıyla insanın bütün manevi yolunu anlatıyor. Egoistlik doğasını ıslah etmek isteyen, içinde daima yeni egoistlik nitelikler hisseder ve Yaradan’dan onu ıslah etmesi için bir duaya gelmeye can atar.

Kabalist tavsiyesi: Gerçek realitede; Yaradan dostumun içinde midir? Yaradan dostlarımın içindedir, ancak şu an onlarla ilişkide olduğum formda değil. Egomdan kaçtığımda, kendimin dışına çıkıp onların içine gireceğim ve onlarda Yaradan’ı keşfedeceğim.

Kabalist tavsiyesi: Manevi hisler benim içimde, ruhumda. Başkalarının onunla ne ilgisi var? Eğer dostunu kendin olarak algılamayı başaramazsan üst dünyayı, Yaradan olarak adlandırılan genel alanı algılayamazsın.

Kabalist tavsiyesi: Neden üst güç ‘yöneten akıl’ olarak adlandırılır. Çünkü o; yaradılışı düşüncesiyle yaratan bir akıldır. Evrende başka bir yaratıcı güç yoktur. Doğanın en yüksek gücü düşüncedir.

Kabalist tavsiyesi: Bir kabalist olumsuz duygularla nasıl başa çıkar? O, onları Yaradan’a bağlar. İçimde onlara ilham veren Yaradandır. Böylece olumsuz duyguların üzerinde ona bağlanacağım.

Kabalist tavsiyesi: Ruh muhakkak iyi mi yoksa kötülükten de olması de mümkün mü? Kötülükten ruhlar yok. Gördüğümüz kötü eğilim sadece iyiye doğru gelişimimiz için. Ruhlar daima Yaradanla eş değerdir.

My Thoughts On Twitter, 2/3/18

Ne yazık ki, bu ögeye yorum yapma özelliği kapatılmış.

"Kabala ve Hayatın Anlamı" Yorumlar RSS Feed