Twitter’da düşüncelerim-1-24-18

WEF18 in Davos: Dünya sürekli bir düşüşte. Hayat, eğitim, güvenlik kalitesi her yerde düşüyor. Ve zengin& güçlü ne kadar kazandıklarını bildirmek için toplanıyor. Ego paylaştırmaz; bize acımasızca hükmeder; bu yüzden ıslah edilmelidir.

Kralın sarayında hain olmadığından dolayı, Yaradan bize rahatsızlıkları onlarla savaşalım diye değil; Yaradan’a daha fazla yapışalım diye gönderir, Rabbi Akiva’nın fırtınada bir kütüğe tutunup; her dalgadan önce başını eğdiği gibi- Yaradan’a kendini iptal ederek

Rahatsızlıkları Yaradan’dan geldikleri gibi kabul ederek; duygulara ve sebebe rağmen onlarla aynı fikirde olmalıyım, böylece manevi merdivenin bir sonraki seviyesine yükselirim ve onlar daha yüksek tatminleri özümseyebilme kabiliyetini alarak, Yaradan’a daha yakın olarak değişirler. Böylelikle; ruhum büyür.

Manevi çalışma; her şeyin Yaradan’dan geldiği ile hem fikir olmak ve ona tamamen yapışmaya tutunmak anlamına gelir. Kötülüğü egom ile algılıyorum, bana Yaradan tarafından gönderilir ve ben hissin ve nedenin üzerinde onunla hem fikir olurum- böylece onların üzerinden daha yüksek bir seviyeye ulaşırım= manevi yükseliş

Bir kabalist ruhunun gelişimi üzerinden çalıştığından dolayı diğerlerinden ayrılır, böylece egosundaki Yaradan’ın baskısını yardım olarak ilişkilendirir. Örneğin, acı çekmeyi ego ile bağlantıyı kesip Yaradan’a dönmek için bir yardım olarak görür. Buna aşk harici ızdırap denir.

Tora: 5780 yıl önce adam ilk olarak üst dünyayı ifşa etti; dolayısıyla Yaradan’a olan benzerliğini ve böylece ‘Benzer’ olarak adlandırıldı – ADEM. Üst dünyayı edinmeyenler hayvansal seviyededirler. Tora manevi derecelerden bahseden, bizim fiziksel dünyamızdan değil.

Özgür seçim: Tüm problemlerle tek çözümü bir grupta bağı güçlendirmektir. Islah olmamış safhalar birliğimiz aracılığıyla kırıklığı ıslah etmemiz için, kendimizi ADEM’in birleşik formuna getirerek günahtan önce olduğu gibi içinde bir Yaradan’ı ifşa etmemiz için ortaya çıkar.

Şu anda düşüncelerim ve duygularım almaya yönelik. Bu Yaradan’ın bana verdiğidir. Kabala, düşünceleri ve duyguları ihsan etmeye yönelsin diye Yaradan yeniden yüklememe yardımcı olur.

Manevi dünyaların girişinde; ego yok olur, kişi güçsüzlük hisseder. Ama eğer kişi kalmaya karar verirse; yolda olmak ödüldür; bir dua doğar ve kişi manevi dünyaya girer; çünkü hiç bir şey talep etmez ve çabanın kendisi ödül olur.

Kabalist tavsiyesi: Işık kişiye nasıl ifşa olur? Kişi egoist niteliklerini sevgi ve ihsan etme niteliğine ıslah eder ve her zaman ışıkta olduğunu keşfeder. Işıktan başka bir şey yoktur. Sadece nitelikleriyle ışığa zıt olduğundan onu algılamıyordu.

Kabala bilgeliği: Tora’yı anlamak insanları değil egoistlik arzuları resmetmektir. Tora bize Yardan’a benzemek, onun ifşası için yolu gösterir. Buna Kabala denir.

Manevi çalışma: Dünya tehditkar görünüyor; çünkü egoistlik doğamızı beyaz ışığa karşı görürüz. Eğer birliğin ışığına benzersek; kendimizi değil ışığı göreceğiz. Dünyaya kendini ifşa etmek için Yaradan’ın arzusu olarak bakın. O yardım için hazır. Kötülük; ona benzemediğimizi gösterir.

My Thoughts On Twitter, 1/24/18

Ne yazık ki, bu ögeye yorum yapma özelliği kapatılmış.

"Kabala ve Hayatın Anlamı" Yorumlar RSS Feed