Twitter’da düşüncelerim-1-22-18

Korku gereklidir! Beni iter! Ondan kurtulamam. Sadece egoistlik korkuyu özgecil korkuyla değiştirebilirim: Yaradan’a memnuniyet ihsan edememe korkusuyla. Sadece o zaman korku kendim için kaybolur. Bu yüzden Yaradan bizi egodan kurtulmaya zorlar.

Yaradan içimde bozuk bir dünyanın resmini anımsatır. Ben ıslah için talepte bulunurum. Yaradan niteliklerimi onunkilere benzer olarak ıslah eder. Onun tüm dünyayı doldurduğunu görürüm. Sonra içimde yeni bir bozuk nitelikle ifşa olur ve bir kez daha karanlık bir dünya görürüm. Böylelikle Yaradan’ın çalışmasını elde ederim.

Öngörü_2013: Gelecekte; halk arasında bütünleyici eğitimi gerçekleştiren kişi liderlik yapacaktır. Böylece devlet doğayla eşitliğe gelecek ve onun güçleriyle bir mutabakat küresine girecektir.

Yaradan; son safhayı yarattı & oradan nihai amaca doğru ilk & her adımı inşa etti. Her safha edinmemiz gereken son tarafından belirlenir. Dolayısıyla her şey; mantık üstü inançta çabalayarak dikkatle almalıyız- şimdiki zamanın yukarısındaki son safha

Yaradan’ın ifşası: Bizim üst güçle temasımız yok. İfşa olan şey; Bo (gel) ve Re (gör) kelimelerinden Yaradan (Bore) olarak adlandırılır. Bir grupta birlik olmak için çabalamanın bir sonucu olarak Bo-Re formunu içimizde inşa eder ve onu ediniriz. Bu; aramızdaki tüm manevi çalışmadır.

Gerçeği edinme: Dış dünya yok. 4 seviyeli arzumuz var; cansız; bitkisel; hayvansal, konuşan. Onları beyaz ışığın (Yaradan) arka planına zıt olarak hissederiz. Kabala bize ihsan etme niyeti & beyaz ışık ile birlikte büyümeyi öğretir, ta ki Yaradan’ı çözene kadar.

Yaradan bizi gelişme doğru uyandırır. Eğer takip etmezsek, tersine döner. Eğer Polonya Yahudileri Baal HaSulam’ı dinleselerdi ve Israil’e taşınsalardı; hayatta kalırlardı. Eğer Israil hükümeti onun eğitim yöntemini kursalardı; 70. kuruluş yıldönümünü yeni bir ülkede kutluyor olurduk.

Kabala: Bizim doğamız haz alma arzusu. Niyet kişiye bağlıdır. ( kendim için = ego; başkaları için= özgecilik) Niyeti değişmesi manevi gelişmedir. Çalışma budur. Onu niyetin (benim için- senin için) değişmediği yerdeki fiziksel eylemlerle karıştırmayın.

Geçen Cuma İsrail’in her yerinden gelen Kabala L’Am akademisinden yeni öğrencilerle sıcak bir toplantı yaptık. Hazır oluşun yeni bir seviyesini keşfettim, ciddi; üst düzey soruları hoşuma gitti. İyi şanslar, canlarım! Birlikte!

Dünyalar; kişi eğer ıslah olmuş arzulardan yaratırsa var olurlar. Manevi derece ifşa olur: saf & saf olmayan ABYA dünyaları, ve onların içerisindeki ruh. Dünyalar bir çevreden ruhu çevreler, onu sürdürür; Saf olmayan dünyalar Yaradan’a aittir; bizi ıslaha doğru iter.

Gerçek: Kişi dünyayı kişinin nitelikleri aracılığıyla görür. Nitelikler değişirse dünya değişir. Kişi etrafındaki her şeyin içinde yansıtılmış nitelikleri görür. Bundan kaçış yalnızca ihsan etme niteliği ile olur. Onların ayakkabılarıyla yürüyene dek; başkalarını yargılama- aksi halde kendini görürsün.

10’lu bir bağlantı kurduğu sürece- üst ışığa minimal eşitlik bu bağlantıda ifşa olur. Yaradan da onun içinde ifşa olur. Başka bir yol yoktur! Ve Yaradan’ın gizliliği bağlantının yokluğunda yeni bir safhanın hazırlığı için, 10’lu içinde hissedilir.

Üst dünyayı / Yaradan’ı ifşa etme yolunda; egonun niteliklerinden sevme/ ihsan etme niteliklerinin doğru anlamını araştırmak için birçok problem ortaya çıkar. Bu bir bilimdir: Kabala; Düşüşler aracılığıyla manevi yükselişleri öğrenmek. ‘akşam vardı; sabah vardı’ anlayış ve edinim.

http://laitman.com/category/thoghts-on-twitter/

Ne yazık ki, bu ögeye yorum yapma özelliği kapatılmış.

"Kabala ve Hayatın Anlamı" Yorumlar RSS Feed