Twitter’da düşüncelerim, 1-3-18

Bayram; üst dünyanın bir parlaklığıdır. Bayram İbranice’de -Hag- ok (Mahog) ve daire (Hug) kelimesinden gelir. Dünyamızdan farklı olarak; manevi olan zaman- yer- hareketten yoksundur, sadece sevgide ve ihsan etmede düşüşler ve yükselişler vardır. Üst ışık, tarihleri belirler.

Hafetz Haim: İnsanlar kıskançlık ya da düşmanlık olmadan birleştiğinde, her biri diğerleri için iyiliği istediğinde, yaradılış Yaradan tarafından sevilir, sonra Yaradan eylemlerinden memnun olur. Böylece ‘ komşunu sev; ben Yaradan’ım’ hayata geçirilir. Eğer diğerlerini kendiniz gibi severseniz, Yaradan her ikinizin içinde olur.

Sevgili dostlar; hepinize mutlu bir yeni yıl diliyorum, Yaradan’ı ortak birliğimizde ifşa etmek için, herkese hayatın anlamını sağlık ve barışta edinmek için.

Vilno Gaon: Tora’yı çalışmaya onun gizli kısmından; SOD, Asiya dünyasının Tora’sından yani Yaradan’ın tamamen gizlendiği yerden başlarsınız. Daha sonra ifşa olmuş Tora’yı çalışırsınız; REMEZ (Yetzira dünyası) vb. ta ki Atzilut dünyasının Tora’sına kadar, ki burası Yaradan’ın gizliliğinden muaftır.

Bir Kabalistin hazzı, başkalarını doldurma fırsatıdır & onların aracılığıyla; Yaradan’dır. Ben Yaradan’a direkt ihsan edemem/ ondan direkt alamam. Haz; gruba kendini verdiğinde & içinde Yaradan’a bağı keşfettiğindedir. Birlikte; sen- grup-Yaradan grupta buluşursunuz.

Israil, Israil’in eylemlerini netleştirmek için bir organizasyon kuruyor. Bu eski; saf bir kavram. Kabala Yahudilere karşı nefretin doğal olduğunu ve bunun sadece Yahudilerin dünyaya izlemeleri için birliğin bir örneğini gösterdiğinde değişeceğini söylüyor. Bu onların tarihi misyonu.

My Thoughts On Twitter, 1/3/18

Ne yazık ki, bu ögeye yorum yapma özelliği kapatılmış.

"Kabala ve Hayatın Anlamı" Yorumlar RSS Feed