Twitter’da düşüncelerim, 1/16/18- 1.kısım

Küresel Birlik: Her ulus, onu geleneksel formuna can atmaya zorlayan, doğal halinden uzaklaştıran dış faktörleri reddeden bir güce sahiptir. Bu yüzden; uluslar yalnızca doğal egoların üzerinde bağlanmalıdır. Ve bu sadece Kabala ile mümkündür!

Gizlilik: problemler bizi Yaradan’ın realitenin tümünü doldurduğunu ve yönettiğini ifşa etmeye zorlar. Yaradan’ın kuralını gizliliğinin tümünde resmetmeye çaba sarf ederim.

İnanç: Yaradan’ın tüm dünyayı gerçekten doldurduğu ifşa edilir.

Özgürlük: Kişi sadece özgürce seçtiği eylemlerinden sorumludur, farkında olmadan olanlardan değil. Çevre onu doğru eylemlere kalibre eder; ve en nihayetinde onların hepsini belirler. Yani; seçim hangi eylemi yapacağınızda değil, hangi çevrenin içinde olduğunuzdadır!

Zohar Kitabı; özellikle ıslahımız için önemlidir. O; Tora’nın Kabalistlik yorumudur. Tora dünya hakkındaki tüm bilgileri içerir, ancak Zohar onu düzeltmek için yazıldı, tam olarak bizim jenerasyonumuz için, ruhu ıslah eden üst ışığı ifşa etmek için.

Eğer bir nesil ıslah için hazır değilse; Kabala bilgeliği gizli kalır. Baal HaSulam (Y. Aşlag) birçoğunu gizlediği ve hatta yaktığı birçok kompozisyon yazdı, çünkü o Kabala’yı yaymada kısıtlanmıştı.

Bir nesil düzeltmeye hazır değilse, Kabala bilgeliği saklı kalır. Baal HaSulam (Y. Aşlag), Kabala dağıtımı kısıtlı olduğu için birçoğunu gizlediği hatta yaktığı bir çok kompozisyon yazdı.

Kabala bilgeliği her zaman gizlenmişti, çünkü o yalnızca insanlar kendilerini ıslah etmeye hazır olduklarında ifşa olur, başka bir deyişle ıslah için bilgeliği kullanmak amacıyla kendilerindeki ve dünyadaki kötülüğü tanıdıklarında. Bu yüzden özel hazırlık ifşası için mecburidir.

İnsanlar; manevi (egonun ötesinde) terimleri Kabala’dan alarak, Kabala’da ne olduğunu dünyamızda olanlar gibi egodan çıkmadan anlattı. Tanım kitleler için netleşti; bu da dünyada çalışmaya; yayılmaya öncülük etti. Bu sebeple Teoloji (dinlerin kökü) doğdu.

Belirlemeliyiz: Tüm sorunlar bizi ona döndürmeye zorlamak, onu aramıza koymak için Yaradan’dan geliyor aksi halde öfkeli ego içinde tutunamayız. Onu hayatımızın içine çekmek zorundayız. Varlığımızı onun belirlediği sonucuna varmak için. Onun gerekliliğini hissetmek için.

Etrafımdaki insanlar aslında benim parçam. Eğer kendimle uyum içerisinde olursam; onlarla da uyum içerisinde olurum- böylece dünyada mükemmelliğe ulaşırız. Mükemmel realiteye ulaşmak için, kendimiz mükemmel olmalıyız.

My Thoughts On Twitter, 1/16/18

Ne yazık ki, bu ögeye yorum yapma özelliği kapatılmış.

"Kabala ve Hayatın Anlamı" Yorumlar RSS Feed