Sevgi Ve Nefret

Soru: Neden her zaman sevgi yükseltilmiş ve güzel bir şeymiş gibi ve nefret, kötü ve zararlı gibi algılanıyor?

Cevap: Bu doğaldır, çünkü sevgi bizde olumlu duygular uyandırır ve haz verir. Kural olarak, ağrıya neden olmaz ve hiç kimseye zarar vermez. Kişi onun sayesinde yükselir.

Bu sadece bir erkekle bir kadın arasındaki sevgiyle ilgili değil. Biz çocuklar için, komşu için, doğa için ve her şey için olan sevgiden bahsediyoruz. Sevgi olumlu bir duygudur, çünkü Yaradan’ın yarattıklarına karşı doğru tutum duygusundan gelir.

Bununla birlikte, içimizde, egoizmimiz içinde kıyafetlenir ve bu nedenle karşıt bir şeye dönüşüyor – kendini sevmeye ve başka birini ve başka bir şeyi sevmemeye. Kendini her seviyede gösterir: gıda, seks, aile, servet, güç, şöhret ve bilgi.

Bu nedenle, egoizmin içinde kıyafetlenmiş sevgi, çok acımasız olabilir. O kendisini tamamen karşıt nitelikte, her şeye nefret olarak ve bu sevgiye tam tersi olarak gösterir. Ancak, bu sadece bizim dünyamızdadır.

Ve eğer sevginin üst koşulundan söz ediyorsak, orada sevgi, egoizmimizin üstündedir, dışsal doğada olduğu şekilde, Yaradan’da olduğu gibi.

Love And Hatred

Ne yazık ki, bu ögeye yorum yapma özelliği kapatılmış.

"Kabala ve Hayatın Anlamı" Yorumlar RSS Feed