Twitter’da düşüncelerim- 12/15/17

Düşünce; yaratılıştaki en büyük güçtür. Ancak bizler; olan her şeyi nasıl düşüncelerin belirlediğini görmüyoruz. Kabala çalışmak; dünyaya yayılan ve onu yöneten güçlerin ağını görmemizi sağlar. Ayrıca; bilinçli ya da bilinçsiz düşüncelerimizle dünyayı nasıl kontrol ettiğimizi ifşa eder.

Yaradan; ıslah olmuş sen, çünkü sen Yaradan’a zıt olarak yaratılıyorsun, koşulsuz sevgi ve ihsan etme niteliğine. Kendimizi tam zıttına ıslah etmek ve Yaradan’la form eşitliğine gelmek için kendimizi inceliyoruz. Kabala; manevi çalışmadır.

Hanuka; yolun ortasında bir duraktır, Ego’dan (Malhut) ihsan etme niteliğine (Bina) ve mükemmelliğe ilerleme (Keter). Hanuka’yı önceki egoistlik durumdan tam bir kopuş olarak ve tam manevi ıslah durumunda sağlam bir tutunacak yer olarak kutlarız.

Geleceği nasıl görebiliriz? Bütün koşullar var; sadece onları görmeyi öğrenmeliyiz! Gelecek; bizim ona karşı tutumumuza göre değişir. Kabalist; doğanın/ dünyanın değişemeyeceğini bilir, ama bir kişi talebi üzerinde değişiklik yapabilir. Koşullara nasıl katlanırsınız; katlanma- tadını çıkar!

Uyumsuzluk; daha mükemmel bir denge ve birlik geliştirmek için gereklidir. Uyumsuzluğun üstesinden gelme kuralı: kimse doğru değil; doğru karar uyumsuzluğun üzerinde yükselmekte yatıyor. Karşılıklı garanti; uyumsuzluğun ifşası üzerine sürekli yükselmek için bir fırsat sağlar.

Egoizm; özgecilikten niyetle ayrılır. Kendim için veya senin için bir şey yapmak isterim. Sana sarılabilirim ve bu benim için olabilir ya da seni dövebilirim ama bu senin için olabilir. Eylem değil; eylemin özünü belirleyen niyettir.

Yolumuz iki aşamadan oluşur: kendini düşünme (Lo Lişma; kendin için) ve diğerlerini düşünme (Lişma; diğerleri için). Bu ölçüde & sadece başkaları aracılığı ile ‘başkalarının sevgisinden Yaradan sevgisine’ kuralına göre Yaradan’ı memnun ederim. O halkının arasındadır.- Böylece o ifşa olur.

Manevi seviyelerde yükseldikçe; başlangıçtaki alma arzumuza ek olarak ihsan etme arzusu kazanırız ve aralarında denge kurabiliriz. Almak ve ihsan etmeye olan bu iki arzuyu doğru şekilde birleştirerek, onlardan ‘insan’ denilen üçüncü bir birleşeni oluştururuz.

Mutlu Hanukalar; ışığın bayramı! Kolay; zevkli ve sıcak olabilir mi? Haydi; kalplerimizi bir başkasına açalım ve ışığa, sevgi ve ihsan etme niteliğine daha da yakınlaşalım!

My Thoughts On Twitter, 12/15/17

Ne yazık ki, bu ögeye yorum yapma özelliği kapatılmış.

"Kabala ve Hayatın Anlamı" Yorumlar RSS Feed