Twitter’da düşüncelerim / 12.11.17

Hanuka’nın anlamını anlamanıza yardımcı bazı ipuçları:

 

Çaba: Artık daha fazla yapamıyorum dediğim nokta tam olarak çabanın başladığı noktadır. Her an ‘Şimdi değilse; ne zaman?’ ilkesini hayata geçirmeliyim. Özgür seçim her an yerine getirilir. Eğer bir anı kaçırırsan; özgür seçimini hayata geçirmedin demektir.

Sevgi sen benim içimde olduğunda ve ben de bir annenin içindeki embriyo gibi senin içinde olduğumdadır. Kendini çocuğunda hisseden bir anne gibi- Yaradan’ın arzuları onun için her şeyi belirler!

Ego’nun büyümesi ile birlikte; Kabala, kişiye iki güç : iyi ve kötü eğilim arasında var olmasına izin vererek kişinin kalpteki noktasını geliştirir. Ardından; aralarında kişi kötü eğilimi iyinin faydası için kullanmakta özgürdür ve bu şekilde iletilmektedir.

Bugun; İbrahim’in metodunu uygulamaya koyduğumuzu söyleyebiliriz. O, Kabala denilen, insanların bir araya getirilmesinin methodunun kaynağıdır.

Yaradan dünyadan ne derece sorumludur? Olan her şeyden mi? Eğer aramızdaki tüm bu kopukluğa o sebep oluyorsa, bundan nasıl sorumlu olur? O her şeyden sorumludur; tamamen ve kesinlikle. Arkamızda duruyor; istediğimiz her şey yapmaya hazır.

Yaradan’a seslenmek ruhun Kab’ıdır. (dua; Hisaron; Kli) Her zaman gelişmelidir- o benim ıslahımdır. Talebe cevap değil; talebin (özlem) kendisidir- Manevi çalışma & Ruhun doldurulması vardır. Bununla Yaradan’a olan tutumumu gösteririm.

Kabala bizim için hayatın GPS’ini ifşa eder: gidilecek yeri & nasıl yoldan sapmadan hepsinin en iyisini elde etmenin en hızlı ve en kısa yolunu almayı- hayattaki gerçek amaca doğru, nerede olduğunu göstermek için GPS.

Manevi dünyayı ifşa etmek kendini içinde hissetmektir. Manevi dünya, arzularımızın iç içe geçtiği; egomuz tarafından bizden gizlenen bir ağdır. Aramızdaki bu bağlantı sistemi gibi olmak için can atarak; onun üzerimizdeki etkisini uyarıyoruz; ta ki onun aramızda ifşasına kadar.

Işığı çekmek, her zaman düşünmek demektir ki bu tam olarak da eksik olduğumuz şeydir.- aramızdaki gitgide artan bağ, herkes arasındaki bu yapışma kalıcı olana kadar, i.e Yaradan’ın ışığı ile dolu 10 Sefirot olarak açıkça gösterilir.

Ego gereklidir; o bize bir başkasından ne kadar uzak olduğumuzu; Yaradan’dan ne kadar farklı olduğumuzu göstermek için yaratılmıştır, birlikte yaklaşabilelim diye ve bu sayede Yaradan’la, onun tam ifşasında.

İsrail’in ve dünyanın hayırlı geleceğini ne belirleyecek?

Kudüs’ü İsrail’in başkenti ilan etmek yerine; Trump, dünya uluslarının birleşmesine vesile olabilecek Yahudilerin birleştirici metodunu gerçekleştirmek için laik Yahudileri (Israil ve USA) yönlendirebilirdi. Onun bu ilanı daha ziyade nefreti şiddetlendiriyor ve barışı erteliyor.

Trump dünyayı düzeltmeyecektir. Yahudiler birleşik bir halk olmalı böylece uluslara birlik örneği göstermelidir. Bu onların tarihi & manevi misyonu & ve bunu reddeden tüm dünyanın acılarına sebep olur.

My Thoughts On Twitter, 12/11/17

Ne yazık ki, bu ögeye yorum yapma özelliği kapatılmış.

"Kabala ve Hayatın Anlamı" Yorumlar RSS Feed