Twitter’da düşüncelerim / 11.25.17

Mutlu bir çocukluk için 3 jenerasyonun uyumlu iş birliği gereklidir. O zaman çocuk aile yapısını yaşam için miras olarak alır. Özümüze geri dönmeliyiz; ama yeni bir seviyede- böylece modern çocuklar gerçekten varlıklı olabilirler.

Çocuklar ego metaforları yüzünden giderek daha fazla acı çekmektedir. Zamanın ruhu ebeveynlerin kalbini kayıtsızlıkla zehirler. Yine de; bizim yenilenmemizden daha önemli bir şey yoktur. Doğru bir global dünya düzeninde kadınlar; aileler, çocuklar bir arada bakılmalıdır.

Son dakikalarda manevi düşüşler vardır, sadece son bir kaç saat/ günde. Bu his; Yaradan dünyanın ve senin durumunun kontrolünde değilmişçesine; onun yokluğunun hissidir. Rabbi Akiva ‘denizde sanki büyük dalgalarda gibi başınızı alçaltarak’ o koşullara daha fazla dayanmayı öneriyor.

Biz ayrılmaz bir organizmanın parçalarıyız ve bir mekanizma içinde dişli çarklar gibi uyumlu bir şekilde dönmeliyiz. Uyum olmadığında, onları aşındırdığımızı ve dişlileri kırdığımızı hissederiz.

Manevi; duyularımız tarafından algılanamaz. Yaradan’ın aranması, bir grupta, onluda doğru bağda gerçekleşir. Yaratıcının hiçbir imgesi yok. Onu biz inşa ediyoruz. Eğer aramızda ihsan etmeyi bulursak, Yaratan’ın imgesini açığa çıkaracağız. O bizim doğru bağımızdadır.

Onları tamamlamak için başkalarıyla bağ kurmayı gerçekten istediğinizde; bu tamamlanmayı alan kişide Yaradan’ı bulacaksınız. Daha önce her şeyi kendin için almayı düşündüğünüz gibi, şimdi her şeyi Yaradan’dan başkalarına nasıl geçireceğini düşünün. Tüm dünyanın senin aracılığınla alması için.

Dünyanın felakete yuvarlandığını ispatlamaya hiç gerek yok. Üstteki ışık (OM) dışında kötülüğü, EGO’yu terbiye etmenin hiçbir yolu yok. Etkisini ego üzerine çekmek ancak bir grupta(onluda); birleşmiş bir çabayla ARVUT’da mümkündür. Bney Baruh’un işlevi budur.

İlk manevi derece, embriyo (GE, Ubar), üst derecede (AHP) olduğu gibi, grubun içinde tamamen yok olmamla oluşur. Grup, Yaradan’ı ifşa ettiğim bir kap olmaya başlar (NRNHY’dan Nefeş’in ışığı) Buradan büyümeye devam ederim – her şey daha büyük ego ile tekrar eder.

Birlik yeni gerçektir. Onun için hiç bir konseptimiz yok. Bu yeni bir materyal, onun ihsan etme niteliği bu dünyanın değil. Bu niteliğe karıştığınızda, içinde yaşadığınızda, yeni bir boyut ifşa olurken; siz Yaradan gibi olursunuz.

Etiyopyalı Yahudi Cemaatinin bir bayramını kutlamak için Kudüs’e toplanan binlerce kişi, ‘Herkes için Kabala’- birliğin değerini ve halkımızın birliğini güçlendirme üzerine çember tartışmaları etkinliğine katıldı. Herkes için birliğin kutlamasıydı!

My Thoughts On Twitter, 11/25/17

Ne yazık ki, bu ögeye yorum yapma özelliği kapatılmış.

"Kabala ve Hayatın Anlamı" Yorumlar RSS Feed