Twitter’da düşüncelerim, 11/22/17

Alt kısım ancak üstten incelenebilir. Öncelikle kişi, algılarımızın üzerinde köklerin gerçek manevi formunda üst kökleri elde etmelidir. Daha sonra kişi dünyamızı inceleyebilir, üst köklerin bu dünyada nasıl açığa çıktıklarını fark ederiz. (Baal HaSulam, Kabala bilgeliğinin özü)

İhsan etme arzusu-Yaradan; Alma arzusu- Yaratılan. Kendisi için alma arzusundaki hislere bu dünya denir. Diğerlerinin & Yaradan’ın uğruna alma arzusundaki hislere doğru realite denir- Üst Dünya. Niyetin kime olduğu her şeyi değiştirir.

Yaradan onu gizlediğim ölçüde ifşa olur. Onu değil, ondan gizliliğimi elde ederim, benim ekranımı. Onun formunu kopyalamak gibi. Yaradan’ın ifşası benim yaradan gibi olan niteliklerimin ifşası. Bu yüzden; Yaradan’a Bore denir- Bo (gel) ve Re (gör)

Onur Egoyu doldurur; ve o ölçüde ruha zarar verir. Ünlü olan Kabalistlerin bir ceza formu olarak onurlandırmasının nedeni budur. Ancak daha sonra onları suçlayan başkaları ortaya çıkar böylece utanç onuru dengeler. Baal HaSulam. Şamati 181. Onur.

Kişi Yaradan’ın onun için yaptığı her şeyi anladığında; gerekçelendiremediği her şey için onu suçlamayı bırakır ve muazzam minnet hisseder. O zamana kadar bir çocuğun neden azarlanıyor olduğunu anlamadığı gibi Yaradan’ın yönetimini anlayamaz.

Kötülüğü etkisizleştiren kişi kahramandır. Ancak kötülüğü bir yardımcıya dönüştüren kişi kahramanların arasında bir kahramandır. Kötü melek iyi olur; onların ikisi de bir Yaradan’ a getirir.

Mutluluk geni nerede? Egoist doğamızın üstünde bulunur. Kabala nasıl yükseleceğimizi öğretir. Başkalarına ihsan etmek istiyorsun ama ihsan edebileceğin hiç bir şey ok mu? Arzulaman lazım; tamamlama onlara senin aracılığınla Yaradan’dan gelecek. Düzeltilmiş bir toplumda; ceza ıslahtır.

Neden yasaklı Kabala bugün herkes için ifşa oluyor? Toplumun gelişim düzeyi doğa tarafından ifşa olan bilginin seviyesini belirler. Egoist gelişim sürecinde giren insanlık yaşamın amacının ifşası olmadan daha fazla gelişim olmadığını anlayabilir.

Egom beni başkalarına bağlayan güçlerden ayırır. Onu iptal ederek, bağı iyileştiririm, aynı vücudun ayrılmış bir parçasını vücuda geri diken bir cerrah gibi, ve daha sonra bu parça ruhu hissetmeye başlar- bağın ve bu bağı dolduran Yaradan’ın hissi.

Mitzvah = bir ihsan etme niyetiyle eylem 613 Mitzvot: Bir Mitzvah tarafından; onun ışığını anımsatırız ve ruhun 613 kısmını NRNHY ışığı ile doldururuz. Tora; 620 Mitzvot= Ruhun 5 kısmı Tora’nın 5 ışığı tarafından doludur, HRNHY. Tora ruhla aynıdır.

My Thoughts On Twitter, 11/22/17

Ne yazık ki, bu ögeye yorum yapma özelliği kapatılmış.

"Kabala ve Hayatın Anlamı" Yorumlar RSS Feed