İyi Ve Kötü Arasında Özgür Seçim Var Mıdır?

Soru: Kişi başlangıçta iyi ya da kötü müdür? Sonuçta buna bağlı olarak tüm yönetim sistemleri ve koşulun sistemleri inşa edilmiştir. Kabala bunun hakkında ne diyor?

Cevap: Kişi, kendisinin tamamlanması uğruna, kendisine en yakın kişilere bile zarar verebilecek bir yaratıktır. Onun doğası budur.

Soru: Yani bunda özgürlük var mı? Doğasını kullanabilir mi, kullanamaz mı? Sonuçta, tüm insanların kötü olmadığını görüyoruz.

Cevap: Bu başka bir sorudur: “Doğamın üstüne yükselebilir miyim?”

Soru: Nazik olmak özgür seçim midir? İyi bir insan olmayı seçiyor muyum?

Cevap: Kişi hiçbir şey seçmez. Bu sorular çok dar bir çerçevededir, sanki bir mahkûma soruyoruz gibi: “Özgür müsün yoksa hapis misin?” Eğer hapishanede doğmuşsa ve hiç terk etmediyse, o, bu hayat diyecektir. Özgürlük veya hapsin ne olduğunu bile bilmiyor.

Soru: Yani Kabala bilimi, bir kişinin aniden bir soru sorması gerçeği ile başlar: “Ben özgür değil miyim? Hapiste miyim?” Bu an hayatın anlamını aramaya başlar. Bundan önce dokunulmaması gerektiği anlamına mı geliyor?

Cevap: Hiç dokunulmaması gerekir. Sadece bunu isteyen insanlar bize gelsin. Ve ilgilenmeyenler gelmesin. Onlarla yapacak bir şeyimiz yok.

Is There Freedom Of Choice Between Good And Evil?

Ne yazık ki, bu ögeye yorum yapma özelliği kapatılmış.

"Kabala ve Hayatın Anlamı" Yorumlar RSS Feed

Sonraki yazı: