“Güçlü, Zayıf Olanı Yutar”

Baal HaSulam, Son Neslin Yazıları: Çalışkan sınıfın geri kalmış sınıfı olabildiğince iyi kullanacağı, sömüreceği doğal bir kanundur, güçlü olanın zayıfları yuttuğu, denizdeki balıklar gibi.

Günümüzde, tüm ülkelerin elitlerinin zaten kendi ceplerini doldurdukları gerçeğine rağmen, nasıl duramıyorlar görüyoruz. 50 milyar doları olan bir adamın, neden diğer 50 milyar dolara daha ihtiyacı olduğunu hiçbir mantık açıklayamaz.

Gerçek şu ki, sonsuz, büyüyen egoizm bunu gerektiriyor. Bu nedenle, kişi kendi başına bir şey yapamaz; o, bunu takip etmeli. Sefil seçkinler de sınırsız büyümekte olan egoizmlerince kontrol altındadır ve tüm nüfusu yoksulluğa düşürmekle yükümlüdürler, onlara bir ekmek kabuğunu bile bırakmazlar!

Diğer yandan bu insanlık dışıdır. Kölelik zamanlarında bile böyle değildi. Köle pahalıydı! Sahibi ona bakmak, ona iyi davranmak vb. zorundaydı.

Şimdi bizler, efendi ile köle arasındaki bağlantıdan ayrıldık. Bir girişimci, fabrikalarının kapısının arkasında milyonlarca insanın var olmasını umursamıyor. Her şeyi onlardan çıkarmak zorundadır!

“The Strong Swallows The Weak”

Ne yazık ki, bu ögeye yorum yapma özelliği kapatılmış.

"Kabala ve Hayatın Anlamı" Yorumlar RSS Feed