Gerçek Sevgi

Soru: Sevgi nedir? Güç müdür, bir alan mıdır, enerji midir?

Cevap: Bu kişi dışından yönlendirilmiş bir kuvvettir. İhsan etme niteliği, ihsan etme gücü, sevginin gücüdür.

Benim dışımda olan, benden daha yüksek olan bir şeye değer verdiğim zaman, bu koşul için, bu arzu için ya da bu kişi için, ne dersek diyelim, ona sevgi denir.

Soru: Kabala bilgeliğine göre, sevgi ya da nefret her ikisinin de olabileceği, dünyamızın aksine sevgi, aynı zamanda sevginin ve nefretin ifşası mıdır?

Cevap: “Sevgi” ve “nefret” e ait koşullar birbirinden ayrı olarak bulunduğunda, bunlar gerçek dışıdır, bizim tarafımızdan tasarlanmıştır. Onlar sadece bize verilir, böylece onlar vasıtasıyla geçebilir ve gerçek koşula ulaşabiliriz. Bu fizik yasalarına benzer: artı olmadan eksi veya eksi olmadan artı olamaz.

Nefret olmadan sevgi olmaz ve sevgi olmadan nefret olmaz. Bunlar birbirlerinin üzerine inşa edilmişlerdir ve bunları Yaradan tarafından verilen koşullar olarak kullanıyoruz.

Bunlar kendi içimizde özümsememiz gereken ve ikisiyle birlikte var olmamız gereken çok gerçekçi niteliklerdir. Bu koşulda, bendeki ve başka bir kişideki tüm eksileri ve artıları anlarım. Bilirim ki onlar bizim için hazırlandı ve Yaradan tarafından bize verildi. Yaradan’ı aramıza koyarız ve ancak o zaman, bu sistemde karşılıklı dengeye ulaşırız: ben, diğer kişi ve aramızdaki Yaradan.

O zaman; şimdi, geçmiş ve gelecek sistem içinde olduğu gibi, karşılıklı olarak birbirlerini tamamlarlar. Karşılıklı tüm özelliklerin, tam dengesini bulabildiğim koşula “sevgi” denir. Bu, sistemin ideal dengesinin çok özel bir koşuludur.

True Love

Ne yazık ki, bu ögeye yorum yapma özelliği kapatılmış.

"Kabala ve Hayatın Anlamı" Yorumlar RSS Feed