Twitter’daki düşüncelerim/ 11/01/2017

Zohar kitabının önsözü: Herhangi mantıklı bir insan için açıktır ki, gördüğümüz şey dünya değildir, ama kendi niteliklerimizin bir yansımasıdır.

Dünyayı boşu boşuna değiştirmeyi denemeye devam ediyoruz. Kabala: Dünya, niteliklerimizin bir yansımasıdır – kendini değiştirerek dünyayı değiştirirsin!

Bir TV anonsu düşünün: Her kim; başkalarının sevgisine X yılına kadar erişemezse yok olacak. İşte doğada gömülü olan koşul budur!

“Faydasız” ya da “zararlı” olan şeyleri yok etmek yerine, çözümün tüm her şeyin doğru kombinasyonunda yattığını fark etmeliyiz.

Kabala: Yaradan’ı ifşa etme metodu. Kural 1: İçinde hareket eden; her düşünce ve arzunun ardındaki Yaradan’ı gör. O senin kökün!

Kabala: Yaradan’ı ifşa etme metodu. Kural 2: İyi ve kötüyü eşit derecede iyi ilişkilendir; çünkü her şey Yaradan’dan gelmektedir.

Kabala: Yaradan’ı ifşa etme metodu. Kural 3: Ben algı noktasıyım. Dışarıdaki her şey (vücudum; dünya) Yaradan’dan gelir.

Sonsuzluğun dünyası olan Yaradan’dan iyinin ışığı bize doğru gelir. Ancak eğer biz onu doğru şekilde kabul edemezsek; ışık bütün acılara yol açar.

Din; herkes için sevgiye erişme metodu anlamına gelir. Diğer her şey; insan egosu tarafından dinin çarpıtılmasıdır.

Dünyada olan her şey bir kaynaktan gelir ve sadece onun bize ne söylediğini duyalım ve anlayalım diye.

Dünya bizim içimizde olduğu için; Tora (din) sadece kişisel ıslahlardan bahseder, ‘komşunu sev’ ve dış eylemlerden bahsetmez.

Dünya bize, bir ayna gibi kendi niteliklerimizi gösterir. Dünyada gördüğün kötülük senin içindedir. Dünyadan yakınma; kendini düzeltmeyi iste!

My Thoughts On Twitter, 11/1/17

Ne yazık ki, bu ögeye yorum yapma özelliği kapatılmış.

"Kabala ve Hayatın Anlamı" Yorumlar RSS Feed