Neden İnsan Bu Muazzam Dünyaya İhtiyaç Duyar?

Soru: Siz, Yaradan’ın onluda ifşa olduğunu söylüyorsunuz. Peki, neden bir insan bu muazzam dünyaya ihtiyaç duyar? Onlu yeterli olurdu.

Cevap: Bu muazzam dünya, cansız, bitkisel, hayvansal ve konuşan seviyelerinden oluşan, Yaradan’ın yarattığı arzunun bir yansımasıdır. Konuşan seviye, en yüksek seviyedir. Bununla birlikte, içinde daha yüksek bir seviye vardır – kalpteki noktası olan biri – o her şeyi düzeltir, ıslah eder ve diğer tüm seviyeler ona katılır.

Dolayısıyla, arzu o kadar büyüktür ki sonunda kişi Yaradan’ın tüm niteliklerini hisseder: direkt Işık’ın dört safhası, O’nun ihsan etme niteliği ve ihsan etmenin tam gücü denilen şey.

Soru: Bu, çevresinde dokuz kişi olduğunda, yani dokuz biyolojik beden olduğunda, bir insanın ruhsal gelişimine başladığı anlamına mı gelir?

Cevap: O sadece, bu laboratuvardaki onun gibi dokuz kişi ile birleşmelidir. Dokuzdan fazla değil. Biraz daha az olabilir fakat onluya sahip olunması tercih edilir.

Ve sonra tüm dünya onlu olur. Onluların çoğu onlara katılmaya başlar ve sonra su damlaları gibi birbirleriyle kaynaşırlar.

Why Does A Person Need This Huge World?

Ne yazık ki, bu ögeye yorum yapma özelliği kapatılmış.

"Kabala ve Hayatın Anlamı" Yorumlar RSS Feed

Sonraki yazı: